Asociatia Pro Democratia Braila deruleaza proiectul ”Educatia = Antidotul saraciei”

index1

Asociatia Pro Democratia Club Braila realizeaza in aceasta perioada proiectul „Educatia = Antidotul saraciei”, finantat prin Fondul ONG in Romania, Componenta Justitie sociala, Subcomponenta Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice. Proiectul, care va dura 10 luni, se adreseaza comunitatilor rurale multietnice din comunele brailene Unirea, Viziru si Sutesti. Acesta are o valoare totala de 82.743,50 euro, din care finantarea nerambursabila din Fondul ONG este de 74.447,50 euro, restul fiind partea de cofinantare a Pro Democratia Club Braila.

“Necesitatea implementarii acestui proiect este data de situatia precara socio-economica a comunitatilor rurale, unde gradul de saracie si de excluziune sociala sunt mari, riscul de saracie extrema fiind de patru ori mai mare in zonele rurale (8,8%), comparativ cu zonele urbane. Astfel, obiectivul general este reducerea disparitatilor existente intre grupurile/comunitatile interetnice din mediul rural, in scopul dezvoltarii pe termen lung a comunitatilor rurale din judetul Braila.  Rezultatul proiectului vizeaza cresterea gradului de participare a cetatenilor la reducerea disparitatilor existente intre grupurile/comunitatile interetnice din mediul rural, promovarea cetateniei active prin constituirea unor relatii comunitare armonioase si active pentru cei 120.447 beneficiari indirecti, persoane din mediul rural al judetului Braila, chiar daca beneficiari directi vor fi cele 12.436 persoane din cele trei comune”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Grupul tinta al proiectului este alcatuit din 1.765 persoane de etnie rroma sau de alta  nationalitate, din cele trei comune.