Maine, la Braila se discuta despre „Programe inovatoare de combatere a somajului de lunga durata”

bns

Maine, intre orele 10,00-14,00, la Hotelul Traian din Braila are loc un workshop cu tema ”Programe inovatoare de combatere a somajului de lunga durata”, organizat de Blocul National Sindical. Actiunea se deruleaza in cadrul proiectului “Garantii pentru TINEri!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania si Blocul National Sindical.

<<Pentru a veni in sprijinul tinerilor care se afla in somaj sau in cautarea unui loc de munca, Consiliul European a recomandat statelor membre sa initieze o Schema de Garantare pentru Tineri, care sa vizeze masuri active pentru insertia profesionala a acestora. Schema pilot de tip “Garantii pentru tineri”, finantata prin POSDRU 2007-2013, are ca scop creste oportunitatilor de acces pe piata muncii pentru cel putin 5.000 de tineri, la nivel national.

Proiectul “Garantii pentru TINEri!” contribuie la atingerea acestor obiective nationale prin operationalizarea unei Scheme de Garantii pentru tinerii din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, care nu au absolvit examenul de bacalaureat si nu detin un loc de munca, in vederea facilitarii accesului acestora pe piata muncii>>, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.