O sansa pentru tinerii intre 18 si 35 de ani interesati sa-si gaseasca o slujba in tarile UE

3934f0a

Tinerii cu varste intre 18 si 35 de ani au sansa de a obtine mai usor o slujba in tarile UE, accesand Programul „Primul tau loc de munca EURES” (YFEJ). Acesta se adreseaza tinerilor solicitanti de locuri de munca si angajatorilor care cauta sa isi ocupe posturile vacante. Astfel, locurile de munca vacante din toate statele UE, precum si din Norvegia si Islanda, pe care pot aplica cetatenii romani si europeni sunt afisate pe portalul EURES, al locurilor de munca vacante la nivel european. De asemenea, tinerii in varsta de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele 8 tari participante la proiectul YFEJ, pentru a obtine informatii despre proiect si oportunitatile de ocupare.

“Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este co-aplicant, alaturi de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia si insulele Azore in cadrul proiectului TMS – Your first EURES job – VP/2014/013/0068, proiect aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 01.06.2015 – 31.05.2017. Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor in varsta de 18-35 de ani in tarile UE, de a asigura suport pentru gasirea unui loc de munca prin consiliere, mediere si servicii de recrutare, folosind capacitatea retelei serviciilor publice si a retelei EURES, avand ca rezultat concret plasarea a  minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui numar corespunzator de subventii de mobilitate.

Informatii privind aplicatiile, le puteti gasi accesand link-urile : http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php ,

http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.