Nicu Nita: Politistii din orasul Faurei isi fac necesitatile intr-un WC din camp

P1110170

Consilierul judetean Nicu Nita (PSD) a cerut pentru a doua oara conducerii CJ Braila sa gaseasca o formula legala prin care sa se aloce fonduri pentru repararea cladirilor in care functioneaza posturile de politie, in special cele din mediul rural. Nicu Nita (foto) a explicat ca in multe posturi de politie comunale, dar chiar si in cel din orasul Faurei, nu exista un grup sanitar civilizat, iar oamenii legii merg in camp, sau folosesc un WC improvizat in fundul curtii: “Vreau sa reamintesc consilierilor judeteni ca am mai ridicat problema cu starea sediilor de politie comunale, care sunt daramate si unde nu exista toalete. La Faurei, politistii se duc intr-un WC in camp, unde isi fac necesitatile – si nu numai la Faurei se intampla asta. Si pentru sediul Politiei judetene ar trebui sa gasim fonduri pentru zugaveala, ca e jale ce este acolo – atat la Politia judeteana, cat si la cea municipala. Poate venim macar in ajutorul primariilor comunale, sa le dam ceva bani pentru renovarea posturilor de politie”.

Nita a facut aceste comentarii in contextul in care CJ a alocat 140.000 lei Politiei judetene, pentru achizitia de aparatura moderna si echipamente.

Presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, declara insa ca nu exista nicio posibilitate legala de a se investi fonduri de la bugetul judetean pentru repararea sediilor de politie, chiar daca unele arata, intr-adevar, sub orice critica: “Am mai avut discutii pe aceasta tema si eu ma mir cum se sta in aceasta forma de promiscuitate…”.

Desi un reprezentant al conducerii  IPJ a participat la sedinta Consiliului Judetean, acesta nu a comentat in niciun fel situatia.