Peste 40.000 lei de la bugetul CJ, cheltuite pentru a imbraca si incalta politistii braileni

P1070404

CJ Braila  a aprobat alocarea de la bugetul propriu a unei sume de 140.000 lei, pentru achizitionarea de echipamente si bunuri destinate Politiei judetene. Echipamentele respective vor fi cumparate si inregistrate in evidenta contabila a Consiliului Judetean si vor fi transmise in folosinta gratuita IPJ Braila, pe o durata de utilizare de 4 ani. Este vorba despre echipamente si bunuri necesare pentru asigurarea activitatilor specifice politienesti, in vedere combaterii si prevenirii infractionalitatii, asa cum li s-a explicat consilierilor judeteni.

Mai concret, CJ va  achizitiona, printre altele, 15 statii de lucru tip PC, 10 impimante laser, aparate foto digitale, dar si 50 de veste si 10 scurte reflectorizante inscriptionate <<POLITIA>>,  34 de bluzoane si pantaloni, 34 de bluze protectie, 34 de casti de protectie, 34 de tricouri protectie inscriptionate, bocanci de interventie. Din totalul celor 140.000 lei, circa 40.000 lei vor fi alocate numai pentru achizitionarea obiectelor de imbracaminte si incaltaminte destinate politistilor braileni.

Consilierul judetean Ionel Avram, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, a precizat ca aceste alocari de fonduri, pe care CJ Braila le face an de an pentru dotarea Politiei, sunt necesare pentru ca oamenii legii sa poata sa-si faca meseria in conditii cat mai bune: “Prin Legea administratiei locale ii sunt conferite institutiei Consiliului Judetean atributii precise pe linia ordinii publice si avand in vedere ca asigurarea ordinii publice reclama un cost, intotdeauna au fost binevenite aceste granturi pe care le-am acordat din bugetul CJ, pentru achizitia in special de tehnica de calcul, aparatura in domeniul cercetarii criminalistice si echipament de protectie pentru lucratorii din seviciul de politie”.

Amintim ca in ultimii ani, CJ Braila a alocat sume semnificative pentru a ajuta Politia judetului cu echipament si aparatura.