PNL: In absenta regulamentelor de inchiriere si concesionare, mafia imobiliara din Braila a inflorit, timp de 25 de ani

P1060967

Biroul de presa al PNL Braila saluta aprobarea in cadrul Consiliului Local Municipal a unor hotarari initiate de viceprimarul liberal Alexandru Danaila, care reglementeaza mult mai sever conditiile in care se fac concesionarile si inchirierile de catre autoritatea locala, dar si conditiile in care se construieste pe domeniul public. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, se sustine ca „viceprimarul liberal al Brailei, Alexandru Danaila, pune ordine in specula imobiliara din oras”, prin regulamentele aprobate ieri in plenul CLM.

In comunicat se mai arata ca „noile reglementari descurajeaza specula imobiliara din Braila, care a inflorit in absenta unor reguli clare. Atat concesionarile, cat si inchirierile se vor face doar in urma unor licitatii publice, unde se vor stabili preturi corecte, conforme cu piata imobiliara locala. Trei regulamente ce reglementeaza regimul domeniului public a reusit sa impuna viceprimarul liberal al Brailei, Alexandru Danaila. In urma unor dispute deloc usoare cu majoritatea pesedista a orasului, Alexandru Danaila a obtinut avizul Consiliului Local Municipal Braila pentru Regulamentul de concesionare a bunurilor apartinand municipiului Braila, Regulamentul de inchiriere a bunurilor ce apartin domeniului public al municipiului Braila si Regulamentul de executare a lucrarilor subterane la retelele de utilitati publice si conditiile de refacere a suprafetelor afectate ce apartin domeniului public.

In absenta regulamentelor de inchiriere si concesionare, mafia imobiliara din oras a inflorit, timp de 25 de ani. A fost o practica locala ca diverse firme sau persoane fizice sa concesioneze sau sa inchirieze suprafete importante din domeniul public, fie pentru a bloca potentiale investitii si a-si valorifica propriile suprafete de terenuri sau cladiri, fie pentru a le subinchiria la preturi supravaluate”. Liberalii mai spun ca bugetul orasului a fost, astfel, prejudiciat de sume importante, care au intrat in „buzunare private”.

”Noile reglementari descurajeaza specula imobiliara din Braila, care a inflorit in absenta unor reguli clare. Atat concesionarile, cat si inchirierile se vor face doar in urma unor licitatii publice, unde se vor stabili preturi corecte, conforme cu piata imobiliara locala”, declara, la randul sau, Alexandru Danaila.

„<<Regulamentele Danaila>> au fost acceptate cu greu de consilierii locali, unii dintre ei cu interese in piata imobiliara, sau care sustin interesele unor grupuri ce activeaza in acest domeniu>>, se concluzioneaza in documentul dat publicitatii de Biroul de presa al PNL – aluzia fiind, printre altii, la propria colega de partid, consilierul municipal Simona Draghincescu, ce nu a votat in favoarea regulamentelor amintite.