Album foto-documentar despre cladirile de patrimoniu brailene

x4

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” realizeaza un proiect editorial inedit –  un album foto-documentar intitulat “Orasul ca mostenire pentru viitor, cladiri de patrimoniu”, prima lucrare de acest gen despre casele de patrimoniu din municipiu. Proiectul, in valoare totala de 59.105 lei, este finantat de Consiliul Judetean Braila.

Pentru ca in prezent nu exista nicio lucrare care sa contina informatii esentiale despre aceste bijuterii cu o valoare arhitectonica deosebita, Biblioteca Judeteana isi propune sa realizeze un album foto deosebit din punct de vedere grafic, dar si documentar, care sa contina informatii despre o parte dintre aceste cladiri si valoarea lor istorica. Obiectivele urmarite vizeaza promovarea patrimoniului arhitectural si a imaginii orasului Braila, consolidarea identitatii culturale brailene prin produse editoriale de calitate, promovarea turismului cultural in centrul istoric al orasului, atragerea atentiei asupra necesitatii protejarii si conservarii acestui patrimoniu arhitectonic unic.

“Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania  – Filiala Braila continua sa isi aduca contributia la dezvoltarea culturala a orasului Braila, realizand proiecte editoriale inedite. Dupa editarea primei monografii a comunitatii rusilor lipoveni din Braila, continuam colaborarea cu domnul profesor Ioan Munteanu si in toamna, ne propunem sa aducem in atentia brailenilor o alta carte deosebita. Este vorba despre un album foto-documentar cu inalta tinuta grafica, bazat pe o cercetare riguroasa, despre o parte din casele pline de istorie ale Brailei. Este un proiect de suflet, care ne dorim sa trezeasca interesul pentru istoria si memoria culturala locala nu numai a brailenilor, dar si a tuturor celor care sunt interesati de Braila. Dorim ca aceasta carte sa devina un sprijin al asociatiei noastre in competitia Braila 2021 – Capitala Europeana a Culturii”, a declarat Corina Ciuraru, manager de proiect.

Pentru realizarea acestui album, Consiliul Judetean Braila va contribui cu 50.000 lei, reprezentand 84,6 % din costul eligibil total.