Amenda de 15.000 lei aplicata Spitalului Judetean Braila, pe partea de curatenie si igiena

6909

Amenda de 15.000 de lei aplicata Spitalului Judetean Braila,  in urma controlului facut saptamana trecuta de o echipa de la Ministerul Sanatatii. Managerul unitatii, dr. Mihail Iugulescu, a precizat astazi ca amenda a venit ca urmare a finalizarii controlului doar pe partea legata de starea de igiena si de curatenie a spitalului, urmand ca pe partea de resurse umane, achizitii, structura a Spitalului Judetean, rezultatele sa fie gata in 3-4 saptamani. Managerul Iugulescu a prezentat si principalele probleme depistate de echipa de control, care au dus la sanctionarea spitalului: “S-a inchetat in proces verbal de amenda.  Au fost discutii daca sa primeasca amenda persoanele care au fost gasite vinovate, daca persoanele  respective erau numai ele vinovate si in final s-a luat decizia ca amenda sa fie data pe spital, in cuantum de 15.000 lei, de platit in termen 15 zile.

Ce anume a constatat ca fiind necorespunzator echipa de control si de ce am luat noi amenda? Spatii neingienizate in tot spitalul, paviment degradat, pereti crapati si in unele situatii, murdari, mobilier vechi, cu o stare de degradare in tot spitalul, conditii de cazare improprii in sectia Oncologie, microclimat nefavorabil pentru pacienti, prin lipsa unor instalatii de climatizare, grupuri sanitare insuficiente pentru sectia Oncologie, lipsa frigiderelor pentru citostatice in sectia Oncologie, prezenta unor produse alimentare in frigiderul farmaciei de la pavilionul A, lipsa jaluzelelor la ferestrele spitalului si lipsa unui registru corect de evidenta la sterilizarea de la pavilionul B. Acestea au fost problemele pricipale, dar s-au mai gasit si mici nereguli inerente: ca intr-un anume colt nu a fost suficient de curat, ca o anume galeata nu a fost etichetata corespunzator in ziua respectiva, ca o infirmiera sau o ingrijitoare nu stia circuitul corect al unui produs patologic.

La toate acesta as adauga, separat de restul, pentru care si o finantare separata si este cumva o unitate separata a spitalului, Unitatea de Primiri Urgente. Acolo s-au gasit deficiente insemnand degradarea pavimentului acoperit cu rasina epoxidica, ce a inceput sa se exfolieze in destul de multe locuri, necesitatea igienizarii complete a compartimentului de primiri urgente si conditii igienice necorespunzatoare in laboratorul UPU, care se gaseste la parter – mai concret, prezenta prafului pe combinele analizoare care fac procesarea probelor si analizelor de laborator de urgenta din UPU”.