Botea: Sa lasi “Dacia Unirea” sa se desfiinteze este o lipsa de respect fata de braileni, din partea administratiei locale

P1080133

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, considera ca refuzul administratiei locale de a sustine financiar echipa de fotbal “Dacia Unirea” Braila, sub diverse pretexte, nu este altceva decat o lipsa de respect la adresa brailenilor iubitori ai acestui sport. Botea este convins ca taraganarea luarii unei decizii de catre conducerea Consiliului Judetean, in privinta finantarii fotbalului local, dar si recentele declaratii ale primarului Aurel Simionescu, ce anunta incetarea alocarii de fonduri catre “Dacia Unirea”, daca CJ nu mai da bani, au de-a face, printre altele, si cu faptul ca aceasta echipa nu mai aduce mari beneficii electorale, in ultima vreme. Liderul PMP a declarat astazi ca in opinia sa, administratia publica, condusa de PSD, nu ar trebui sa lase sa moara fotbalul brailean, care are o traditie: “Intr-un oras de marimea Brailei, sa lasi sa se desfiinteze o echipa care a fost inclusiv in finala Cupei Romaniei – deci o echipa care totusi, de-a lungul anilor, a ajuns sa aiba o traditie si o notorietate in plan national -, mi se pare cel putin un act de lipsa de respect fata de braileni. Pentru ca stim foarte bine ca in momentele in care aceasta echipa mergea bine,  la stadion veneau 10-15 mii de oameni. Insa acum, poate avand in vedere faptul ca s-a diminuat numarul spectatorilor si nu este un subiect de interes electoral, atitudinea este aceasta, despre care am aflat cu totii zilele acestea, de refuzare a finantarii. Eu am mai spus ca un parteneriat public-privat poate duce echipa braileana intr-o pozitie eleganta din punct de vedere financiar”.

Liderul PMP sustine ca la clubul de fotbal ar trebui adus un manager care sa conduca fara interferente ale politicului si fara jocuri murdare de culise si a sustinut chiar ca daca ar avea un management  performant, in doi ani de zile, cu finantarea de care a beneficiat CF Braila in anii trecuti din partea Consiliului Judetean si Consiliului Local Municipal, s-ar putea pune clubul pe picioare, din punct de vedere financiar.