Daca seful ISJ Braila n-are timp de discutii despre scoli, primarul va vorbi cu prefectul despre pregatirile pentru noul an scolar

P1080258

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, apreciaza ca sunt neaparat necesare in aceasta perioada consultari periodice intre Municipalitate si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), cu privire la masurile ce trebuie luate, pentru ca la 15 septembrie, scolile sa fie pregatite sa-si primeasca elevii in conditii cat mai bune. Simionescu spune ca aceste discutii au avut loc an de an, pentru ca atat ISJ, cat si Primaria au atributii specifice in ceea ce priveste functionarea scolilor si trebuie ca cele doua parti sa se puna de acord, pentru a actiona in mod unitar. De aceea, edilul-sef este dezamagit ca noua conducere a ISJ nu si-a facut timp pana acum ca sa aiba macar o prima intalnire cu reprezentantii Primariei, mai ales ca sunt multe lucruri care inca au ramas nerezolvate, in ceea ce priveste lucrarile de reparatii si igienizarile in unitatile de invatamant locale: “Noi facem de ani de zile discutiile acestea in legatura cu stadiul in care se afla scolile si eu periodic ii trimit pe cei pe care ii avem repartizati in scoli sa verifice, sa vada stadiul lucrarilor, ce se mai intampla acolo, pentru ca este o perioada de vacanta si directorii si administratorii scolilor isi iau concedii si din cauza asta mai sunt diverse lucruri lasate asa, mai lejer si ne trezim de regula dupa data de 15-20 august, cand incepe lumea sa vina din concedii si atunci incepem sa varuim, sa vopsim. Nu peste tot, dar sunt astfel de exemple. Ei, noi aveam tot timpul discutii, mai sunam la Inspectoratul Scolar, mai vedeam, <<Haideti, ce faceti, mai discutati si voi, mai discutam si noi>>. In vara asta nu s-a mai intamplat  asa, din varii motive care nu au tinut de noi, de Consiliul Local, ci au tinut de situatia pe care au avut-o ei, la ISJ”.

In ceea ce priveste autorizatiile sanitare de functionare, Aurel Simionescu a precizat ca sunt unele scoli care nu vor putea primi niciodata aceasta autorizare, dar fiind ca imobilele respective sunt prea aproape de strada si ca atare, nu se poate remedia  problema: “Sunt scoli care orice ar face, nu vor primi autorizatie sanitara de functionare, pentru ca nu pot sa mut scoala cativa metri de la strada. Dar avem cateva scoli care desi promit ca pe data de 5 septembrie vor fi gata cu pregatirile, sincer, eu nu cred ca pana pe 5  vor incheia lucrarile respective. Deci sunt cateva locuri in care trebuie sa apasam pe acceleratie. Am discutat si cu domnul prefect ca maine sa ne vedem la o discutie, pentru ca pana la urma, este responsabilitatea noastra, a tuturor, si nu putem sa lasam lucrurile asa, ca vrea cineva, sau ca s-a gandit mai tarziu, sau ca a fost intr-un concediu mai lung”.