Doar circa 75% dintre unitatile de invatamant brailene au autorizatie sanitara de functionare

P1100203

La mijlocul lunii august, la nivelul judetului Braila, din totalul celor 108 unitati de invatamant, doar 79 aveau autorizatie sanitara de functionare. Discutand despre toate structurile arondate unitatilor de invatamant de stat, in numar total de 177, la nivel de judet, doar 67 au autorizatie sanitara de functionare, iar  110 nu au inca aceasta autorizatie. In ceea ce priveste unitatile de invatamant private, toate cele 7  existente in Braila beneficiaza de  autorizatie sanitara de functionare .                        

Intr-un raport  semnat de seful Directiei de Sanatate Publica Braila, dr. Gabriel Ciochina, se fac precizari cu privire la motivele pentru care unele dintre  unitatile de invatamant locale nu au primit autorizatia sanitara: „Numarul unitatilor de invatamant cu personalitate juridica autorizate sanitar la data de 14.08.2015 reprezinta 73,14% din totalul unitatilor de invatamant, in usoara crestere fata de 71,56%, la data de 14.08.2014. In ceea ce priveste situatia autorizarii structurilor arondate unitatilor de invatamant, se constata ca doar 67 de unitati (37,85%) din totalul de 177 sunt autorizate sanitar.

Unitatile de invatamant neautorizate se afla in aceasta situatie din urmatoarele considerente: * nu au solicitat autorizatie sanitara de functionare; * unitati care nu indeplinesc conditiile igienico-sanitare de autorizare  – cum este cazul unitatilor de invatamant din mediul rural, lipsite de apa potabila si grupuri sanitare amenajate adecvat, sau care functioneaza in spatii necorespunzatoare din punct de vedere al numarului de incaperi, al cubajului sau al amenajarii acestora”.