Iugulescu plateste 15.000 lei din bugetul spitalului, pentru ca nu vrea se se complice, imputand amenda celor vinovati

Image10

Spitalul Judetean Braila va plati din bugetul propriu amenda de 15.000 lei data in urma unui control  efectuat recent de o echipa de la Ministerul Sanatatii, iar managerului Mihail Iugulescu nici prin gand nu-i trece varianta de a imputa suma respective, macar partial, celor care s-au facut vinovati de neregulile depistate. Iugulescu a explicat ca s-a analizat posibilitatea de a se aplica amenzi direct unor persoane, sau spitalului, ca entitate, iar in final, amenda s-a dat spitalului, fiindca echipa de control a considerat ca daca asa s-a facut si in alte cazuri, se poate face la fel si de aceasta data: “A fost parerea brigazii de control, ca asa s-au dat in general amenzile, dar au fost si 2 persoane amendate individual, pe langa spitalul. Au considerat dumnealor ca asa au dat si in alte parti amenda si asa e cutuma”.

Intrebat daca a luat in calcul variant de a imputa suma respectiva, macar partial, celor care se fac vinovati de neregulile respective, managerul a explicat ca nu va face acest lucru, in primul rand pentru ca trebuie facuta prea multa munca de cercetare pentru stabilirea vinovati si apoi, pentru ca spitalul va fi dat in judecata de acestia: “Ia spuneti-mi mie ce ar urma in momentul in care eu impart 150 de milioane lei vechi pe angajati! Daca ma hotarasc sa recuperez acest prejudiciu, in esenta, trebuie sa iau sa analizez sectia Onologica, sectia cutare, de la vladica pana la opinca, <<Ia treceti, ia sa disipam amenda, dupa responsabilitati!>>. Daca la niste simple avertismente, dupa furtul din farmacie – pe care eu il consider o neglijenta a unui personal care are in grija medicamente oncologice – noi suntem acum in proces, ce ar fi dupa ce ai imputa cate 3 milione, 5 milioane, 10 milioane, in functie de responsabilitate?”.

Intrebat daca in aceste conditii, in care nu ai da niciun fel de sanctiuni, nici macar avertismente, de teama proceselor si nu imputa nimanui amenzile primite, din aceeasi cauza, nu inseamna ca in Spitalul Judetean Braila fiecare poate face ce vrea, fiindca nu-i e teama ca i s-ar putea intampla ceva, Iugulescu a replicat: “Pai daca asa-i in Romania!”.