Marioara Nistor: Exista la acest moment nevoia unui dialog intre Primarie si Inspectoratul Scolar

P1110274

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor considera ca este nevoie ca in aceasta perioada, conducerea Primariei si cea a Inspectoratului Scolar Judetean sa comunice si sa stabileasca de comun acord ce trebuie facut, pentru ca unitatile de invatamant locale sa inceapa in conditii optime noul an scolar. Chiar daca deocamdata, primarul Aurel Simionescu spune ca noul inspector scolar general inca n-a dat niciun semn de viata si ca nu s-a purtat nicio discutie comuna despre stadiul pregatirilor pentru inceputul de an scolar, Marioara Nistor este convinsa ca prin bunavointa ambelor parti, acest dialog a avea loc in zilele urmatoare si la data de 15 septembrie, scolile brailene vor fi gata sa-si primeasca elevii: „Situatia scolilor din Braila nu cred ca difera cu nimic fata de alte zone din tara. Peste tot, pe timp de vara, au loc reparatii, consolidari si alte activitati ce tin de refacerea sau imbunatatirea infrastructurii scolare. Desigur, ca in fiecare an, cand ne apropiem de prima zi de scoala apar si diverse probleme pe care le intampina administratia locala, sau institutiile care ar trebui sa se ocupe de lucrari pe timpul verii.

Totusi, sunt convinsa ca prin dialog se pot rezolva problemele care se ivesc pe parcurs. Exista la acest moment nevoia unei discutii intre reprezentantii Primariei, cei care trebuie sa finanteze aceste lucrari, si Inspectoratul Scolar, cel care se ocupa de administrarea invatamantului brailean. Primaria, din ceea ce am observat, are toata deschiderea pentru inceperea acestor intalniri, in asa fel incat sa se gaseasca solutii la problemele existente. In acelasi timp, echipa de la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a demonstrat ca isi face treaba cu profesionalism, in interesul invatamantului brailean si nu cred ca va exista vreo reticenta din partea acestora. Am in continuare speranta ca prin dialogul intre cele doua institutii, Primarie si Inspectorat, se vor gasi solutiile cele mai bune.

Nu cred ca scolile din Braila vor intampina probleme care sa impiedice primirea elevilor in prima zi de scoala. De fiecare data se creeaza aceasta stare de incertitudine, cand ne apropiem de inceperea anului scolar si tot de fiecare data, scoala incepe fara intarziere. In rest, nu-mi doresc decat sa reusim in perioada imediat urmatoare sa asiguram conditii cat mai bune pentru copii si pentru cadrele didactice.

Cu totii trebuie sa intelegem ca investitiile pe care le facem in educatie inseamna, de fapt, investitii in viitorul judetului nostru si al Romaniei. Noua generatie este cea care, printr-o educatie performanta, poate aduce valorile si principiile de care avem nevoie in evolutia societatii romanesti. Sunt convinsa ca impreuna, cei abilitati in acest domeniu pot rezolva lucrurile”.