Stancu, trimis in judecata pentru finantarea ilegala a CF Braila si HC Dunarea Braila

Image67

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis in judecata de DNA, in dosarul care viza finantarea ilegala a unor cluburi sportive – SC Club Fotbal Braila SA si Asociatia Handbal Club „Dunarea” -, alaturi de fostul director economic al CJ Braila, Alina Rusu. Acuzatiile aduse lui Gheorghe Bunea Stancu se refera la abuz in serviciu si conflict de interese, in forma continuata, in timp ce Alina Daniela Rusu este acuzata de abuz in serviciu in forma continuata.

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Gheorghe Bunea Stancu, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, cu propunerea de a se mentine masura asiguratorie amintita.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 28 martie 2006 – 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, a realizat mai multe acte care au condus la obtinerea in mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru cele doua cluburi sportive din  Braila, constand in incasarea, de catre acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum si darea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, a unui autoturism.

Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directa, ca sef al CJ, in adoptarea hotararilor si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si Consiliul Judetean,  in contextul in care in aceea perioada, el era si actionarul majoritar al unei societati comerciale care, la randul ei, prin intermediul altei societati, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective si membru fondator, la cel de-al doilea. In acest mod, fostul sef al CJ Braila a beneficiat indirect, prin intermediul celor doua cluburi sportive, de foloase necuvenite in valoare totala de 7.492.360 lei pentru societatea la care este actionar majoritar.

In ceea ce o priveste pe Alina Rusu, perioada 1 februarie 2008 – 15 decembrie 2010, in calitate de director economic al CJ Braila, acesta a aprobat finantarea celor doua cluburi sportive din municipiul Braila cu suma totala de 5.242.362 lei, fara a exista hotarari ale Consiliului Judetean prin care sa fie aprobate expres sumele incasate de cele doua cluburi. De altfel, in aceasta cauza, Consiliul Judetean Braila s-a constituit parte civila in procesul penal, cu suma de 5.242.362 lei.

Amintim ca Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv, in luna aprilie, la trei ani de inchisoare, pentru fapte de de coruptie, in dosarul „Mita la PSD” si se afla acum in spatele gratiilor.