Viorel Mortu: Facem o „aerisire” a birourilor in CJ Braila, dar lent, ca altfel, ar fi Turnul Babel

P1110190

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu (PSD), admite ca in multe dintre birourile institutiei pe care o conduce, functionarii publici muncesc in conditii improprii, inghesuiti ca sardelele in cutie. El a explicat ca este o situatie pe care a mostenit-o de la fosta conducere a CJ si ca incearca o regrupare a angajatilor pe birouri si servicii, insa aceasta miscare se face foarte incet, din mers, pentru ca altfel, o schimbare majora facuta simultan in toate birourile ar afecta bunul mers al institutiei. Viorel Mortu recunoaste ca sunt multe birouri de 10-12 mp, in care lucreaza 4 persoane si spune ca a mai rezolvat problema in unele cazuri, lasand doar 2 sau 3 persoane in biroul respectiv.

In acest context, in care propriii subordonati muncesc in spatii stramte si aglomerate, Viorel Mortu nu considera insa ca este o tragedie sa ofere cu titlul gratuit Primariei municipiului niste birouri de la etajul V al Palatului Administrativ, pentru o perioada de 5 ani: “Am inceput o regrupare a camerelor, a birourilor, functie de domeniile respective, astfel incat fiecare directie sa fie grupata cat de cat coerent. Asa este mostenita situatia, o directie are birouri la etajul I, la etajul III, la atajul IV. A reface complet structura Consiliului inseamna a avea o luna zile Turnul Babel, sa nu se mai stie om cu persoana… Pana acum am rezolvat vreo 4 birouri, unde erau patru persoane si am lasat doua sau trei, urmand ca in functie de gasirea unor forme de regrupare a spatiilor, sa facem in toate directiile in acelasi fel. Mai sunt inca vreo 3 variante, astfel incat destul de repede vom <<aerisi>>, vom da forma coerenta si vom inlesni munca unor functionari care lucreaza in spatii aglomerate.

Mai este o problema: in unele birouri sunt doua persoane, dar este o tona de hartie. Ei, avem probleme cu acea tona de hartie, trebuie sa o arhivam mai repede, sa gasim o forma de prelucrare a ei, astfel incat birurile sa fie mai repede descongestionate de aceste cutii cu documente, care sunt totusi hartii de lucru, sunt operative.

Ca idee, insa, deja este inceput procesul, dar lent; lent se face aceasta fluidizare a traficului in toate birourile si in tot Consiliul Judetean”.

Presedintele Viorel Mortu a facut aceste comentarii ca raspuns la protestul vehement al consilierului judetean Ovidiu Nechita (PNL), care a reclamat ca CJ ofera spatii cu titlul gratuit Primariei, in timp ce-si tine proprii angajati in conditii improprii, inghesuiti in birouri mici.