Viorel Mortu: Voi propune dublarea sumei alocate modernizarii drumurilor judetene, in 2016

5

Consilierul judetean Gicu Mitache (PNL) ii reproseaza presedintelui CJ Braila, Viorel Mortu (PSD), faptul ca reparatiile drumurilor judetene inca n-au inceput, desi social-democratul promitea la inceput de an ca se va lucra in forta in acest domeniu, incepand din luna iunie. Mitache a lasat sa se inteleaga ca incepe sa se indoiasca de capacitatea lui Viorel Mortu (foto) de a gestiona problemele judetului si de a-si tine promisiunile: “Avem o infrastructura in judetul Braila – ma refer la drumurile judetene – care necesita interventie nu de azi, nu de ieri. Cred ca nu suntem capabili sa gestionam sumele pe care le avem, ca sa facem ceea ce trebuie sa facem”.

Seful judetului a declarat ca repararea drumurilor reprezinta o prioritate pentru el, promitand ca se vor aloca sume mult mai mari  in acest scop, anul viitor: “Ideea ca avem foarte proasta infrastructura eu am spus-o primul, o sustin si o sa vina vremea cand voi propune pentru anul viitor, in proiectul de buget, chiar dublarea sumei alocate pentru modernizarea drumurilor judetene. O vom face anul viitor, pentru ca acum nu putem sa mai umblam la aceasta formula de finantare”, a replicat Mortu.

“Ati promis ca o faceti anul acesta, daca va amintiti”.

Viorel Mortu a explicat ca daca nu s-a tinut de promisiunile facute, acest lucru nu fost din vina sa: “Din cauza faptului ca la Achizitii, in loc de 6 persoane, cat trebuie sa fie in structura CJ, am avut din februarie pana in iunie o singura persoana, lucrurile au mers nu greu, ci foarte greu. Din iunie avem a doua persoana, dar tot din iunie o doamna care lucra acolo a plecat in concediu pentru ingrijirea copilului. Si iarasi avem 2 persoane, iar acum ne luptam ca pana la finele lunii septembrie sa avem toate concursurile date, pentru a avea structura noua, pe noua organigrama aprobata de la Bucuresti. In conditiile in care in loc de 6 persoane la Achizitii, cum era pana acum, avem o singura persoana – foarte corecta, foarte muncitoare, foarte dinamica, muncind este program, muncind sambata si duminica -, atat se poate face. Nu a venit nimeni la concurs, am cautat si alte posibilitati, sa luam prin transfer, dar n-a venit nimeni si atunci ne-am descurcat cum am putut. Toate problemele legate de achizitii au o intarziere de  o luna si jumatate – doua. CJ va fi in formula aproape completa la finele lunii septembrie, cand vom da concursuri, daca se va intampla sa se prezinte cineva la concurs. Si spun asta, in conditiile in care a lucra pe achizitii nu e chiar o profesie la indemana oricui, e o profesie grea, se creeaza prin exercitiu in timp si necesita un timp de pregatire.

Fiindca situatia la Achizitii este cum este, nu plombam si nu asfaltam din iunie, cum mi-as fi dorit, ci o facem din sfarsit de august – septembrie. Sincer, mai repede nu s-a putut”.