Viorel Mortu: Asta este primitivism! Suspend sedinta CJ! Nechita: Sunteti plin de istericale!

P1110634  P1110206

Scandal ca la usa cortului, la sedinta de astazi a Consiliului Judetean Braila, intre consilierii majoritatii si liberalii Ovidiu Nechita si Marian Sarbu. Comentariile liberalilor, care au fost extrem de vocali pe intreg parcursul sedintei – vorbind si cand li se dadea cuvantul lor, dar si cand li se dadea cuvantul altora -, i-au scos din sarite pe alesii social-democrati, dar si pe presedintele CJ Viorel Mortu (foto 1), care si-a strans dosarele si a fost pe punctul sa suspende sedinta in timpul reuniunii extrem de tensionate, care a durat circa 5 ore.

Spiritele s-au aprins, intr-una dintre reprizele de cearta, atunci cand consilierul Ionel Avram (PSD) a vrut sa dea cateva lamuriri la un proiect de hotarare contestat de liberali si a fost intrerut de Ovidiu Nechita (foto 2): “Noi am venit aici sa ne povesteasca domnul Avram ce scrie in proiectul ala?! Nu suntem batuti in cap! La comisie ce a facut? Nu cititi in comisie ce scrie in proiecte? Nu ne povestiti acum ce scrie in proiectul ala!”. Dupa ce i-a solicitat de cateva ori liberalului sa-l lase sa vorbeasca – fara sa aiba insa succes -, Avram, nervos, a replicat: “Esti chiar obraznic! Daca nu ma lasi sa vorbesc, inseamna ca nu ai bun simt!”.

Cum Nechita continua sa vorbeasca, reclamand, de aceasta data, ca este jignit si ca se incearca sa se inchida gura opozitiei prin toate mijloacele, in timp ce social-democratii protestau, intr-un vacarm general, Marius Dobrota (PSD) a intervenit si el, reprosandu-i lui Nechita: “Nu este normal ce se intampla! Este lipsa de civilizatie. Ati vorbit 80% din timp doar dvs! Asta este lipsa de bun simt!”.

Fiindca tipetele consilierilor faceau imposibil sa se mai inteleaga ce spune fiecare, Viorel Mortu a amenintat ca suspenda sedinta: “Este deja primitivism! Daca se continua asa, suspendam sedinta! Se poate?! Nu mai gasim cai rationale de comunicare? Nu am cum sa accept asa ceva! Deoarece discutiile sunt atat de aprige, deoarece nu mai gasim cai rationale de comunicare, deoarece sarim din sant direct la rever, in loc sa pastram linistea discutiilor, deoarece spiritul discutiilor este chiar in afara subiectului, cu fel de fel de bucle narative, fel de fel de amintiri, fel de fel de inscenari, eu anunt ca daca se continua, suspendam sedinta si o reluam cand mai e cazul”.

Amenintarea cu suspendarea sedintei nu l-a speriat pe Nechita, care i-a replicat sefului CJ: “Foarte bine, suspendati sedinta! Sunteti plin de istericale!”.

In final, dupa zeci de minute de scandal in care s-au jignit reciproc, consilierii s-au mai calmat si chiar daca replicile acide au continuat, tonul folosit a fost unul mai potolit.