Viorel Mortu ori ne crede prosti, ori se crede smecher. Greseste, in ambele variante

P1100561

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, ori ne crede prosti pe toti, ori se crede el mare smecher. Altfel nu se justifica modul in care actioneaza, cand este vorba despre managerul Spitalul Judetean, Mihail Iugulescu, in legatura cu care sustine ca a luat o decizie de luni de zile, decizie pe care, din lipsa de sange in instalatie, nu a anuntat-o inca si nici nu a pus-o in practica. Dupa mai multe scandaluri de presa legate de Spitalul Judetean Braila, dupa o serie intreaga de probleme majore aparute la investitiile ce se deruleaza in cadrul spitalului, seful CJ inca mai are nevoie de timp, ca sa actioneze “ca la carte” cu Mihail Iugulescu. Ca la cartea de povesti de adormit copiii, poate, fiindca nu ca ne-am saturat, dar ni s-a acrit de vrajelile pe care ni le tot serveste, pe post de declaratii de presa, cand este vorba despre acest subiect.

Noi intelegem ca una e sa fii un bun profesor si alta e sa fii un bun presedinte de consiliu judetean, dar sa inteleaga si el ca una e administratia si alta e beletristica! Si ca una e clasa de copii carora le da lectii de limba si literatura romana si alta e presa, care nu poate fi aburita cu povestile lui de adormit copiii cu handicap psihic sever!

Fiindca nu detine cele doua chestii necesare unui adevarat  barbat  – si ne referim, evident, la puterea de a lua decizii transante si la puterea de a le pune in practica -, Viorel Mortu ia asa-zise hotarari pe care n-are curajul sa le faca publice, ci doar lasa sa se inteleaga ca ar fi dure (o face si el pe Gigi Duru’, desi nu convinge pe nimeni) si n-are nici hotararea de a le pune vreodata in practica, dar lasa sa se inteleaga ca acum… acum… e aproape gata… vine… e pe vine… mai dureaza putin… se pregateste sa o faca…. ah…. fiti pe faza, ca incepe… se pregateste sa inceapa… mai are putin si incepe… da, da, da, e cat e ce sa inceapa… hei, unde plecati, acum, cand e pe punctul de a o face?!

Presedintele  CJ, caruia i-e frica si de umbra lui, cand intra in cladirea Palatului Administrativ, prefera sa isi ia masuri de precautie pentru orice decizie importanta, ca sa nu riste ca aceasta sa fie contestata. Numai ca “masurile lui de precautie” sunt deja exagerate, iar in cazul lui Iugulescu, daca mai continua asa, o sa ajunga ca insusi managerul Spitalului Judetean sa-l roage in genunchi sa-l schimbe din functie, fiindca nu mai rezista psihic la inca o evaluare….

Fiindca de luni de zile, Viorel Mortu, desi zice ca a luat o decizie transanta in ceea ce-l priveste pe Iugulescu, prefera sa-i mai faca inca o evaluare a activitatii, ca sa aiba acoperire pentru decizia luata (adica pentru schimbarea din functie). Si uite asa, din primavara, seful CJ fie vrea sa ii faca o evaluare lui Iugulescu, fie este in plina evaluare a lui Iugulescu, fie i-a facut o evlauare, dar asteapta rezultatele, fie i-a facut evaluarea si a vazut rezultatele, dar ii face Ministerul Sanatatii o noua evaluare lui Iugulescu si asteapta si acele rezultate, fie i-a facut si Ministerul Sanatatii o evaluare si s-au primit rezultatele, dar este Iugulescu in concediu, fie a revenit Iugulescu din concediu si ii va face o noua evaluare, fie i-a facut o noua evaluare, dar il doare bretonul pe Iugulescu si asteapta sa ii treaca, fie, mai nou, s-a hotarat si “la sedinta CJ din 30 septembrie veti avea  o surpriza placuta, pe aceasta tema! Nu va spun ce surpriza…”. Supriza a fost ca Viorel Mortu a cerut acordul consilierilor, ca sa-i evalueze activitatea lui Iugulescu….

Sincer, nu stim de ce i-o tot cantareste atat (activitatea), dar se vede cu ochiul liber ca a lui Iugulescu (activitatea) atarna mai greu in balanta decat cea a lui Viorel Mortu (activitatea)…

Nu, e clar, seful judetului face ca cinefilii aceia care vizioneaza un film de 50 de ori, sau iubitorii de carte care citesc un volum de 30 de ori – si de fiecare data gasesc noi si noi intelesuri. Tot asa si presedintele CJ, cu evaluarea lui Iugulescu, pe care fie n-o intelege prea bine de prima oara si are nevoie de studii aprofundate si exegeze, fie ii gaseste mereu alte intelesuri si nu este sigur ca intelesul respectiv justifica o schimbare din functie…. Daca in loc sa citeasca nenumaratele evaluarile lui Iugulescu, Viorel Mortu ar mai citi din legislatia in vigoare pe tema administratiei publice, poate n-ar mai da atatea rateuri la sedintele CJ, pe care credem ca si Iugulescu le-ar conduce mai bine!

Si fiindca dupa sedinta CJ de ieri,  Mortu ne-a facut surpriza de proportii sa ceara acordul consilierilor pentru a-i face o noua evaluare lui Mihail Iugulescu, noi, unii, nu mai avem putem decat sa citam un clasic in viata – respectiv pe consilierul judetean Gheorghe Chiru (despre care insusi seful CJ a declarat ieri ca a avut “interventii excelente”): “Hai, lasa-ma, ca m-ai innebunit! Lasa-ma dracului, pe romaneste! Hai, gata, nu mai… ca enervezi pe toata lumea! Deci nu se poate asa ceva!”.