Cimpoaie: Ne vom mobiliza, astfel incat persoanele cu handicap din Braila sa-si poata primi drepturile legale

P1120050

Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC), Simona Cimpoaie, a declarat astazi ca a facut tot ce a depins de ea, pentru a se rezolva situatia de criza de la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) si pentru a gasi un presedinte pe termen lung pentru forul amintit, astfel incat acesta sa functioneze in regim normal si nu in regim de avarie, cum s-a intamplat in ultimele circa sase luni. Simona Cimpoaie a precizat ca s-au organizat mai mult concursuri pentru ocuparea functiei de presedinte CEPAH, la care nu s-a prezentat nimeni, s-a discutat cu mai multi medici, insa nu au fost gasiti prea multi doritori sa se implice in activitatea acestei comisii, iar unicul medic care ar fi fost dispus sa faca asta dorea o colaborare in regim de contract contract civil, nu de contract individual de munca, asa cum putea sa faca, potrivit legii, DGASPC. Seful directiei a explicat ca acestea au fost conditiile in care s-a ajuns la o colaborare pe termen de o saptamana cu un medic din Galati si in situatia in care fostul presedinte al CEPAH, dr. Cristinel Andreicut, care este cercetata pentru luare de mita in forma continuata, sa fie singurul candidat la concursul organizat in aceasta luna, pe care, de altfel, l-a si castigat.

Confruntata cu reprosurile consilierului judetean Vasile Cortez (PNL) care s-a aratat dezamagit de modul in care s-a gestionat aceasta criza, Simona Cimpoaie a declarat astazi: “Pentru mine este frustrant, pentru ca din luna iunie tot incerc sa gasesc solutii, astfel incat persoanele adulte cu handicap sa nu fie prejudiciate. Solutia pe care am gasit-o, cea propusa in sedinta extaordinara din noiembrie a  CJ, privind modificarea comisiei prin desemnarea domnului doctor Plesea Condratovici ca si presedinte CEPAH Braila, se datoreaza bunei colaborari pe care o am cu DGASPC Galati. Aceasta modificare nu a putut fi posibila decat ca urmare a detasarii domnului doctor de la DGASPC Galati, la DGASPC Braila, pentru perioada 16-20 noiembrie. Noi am facut un efort deosebit, astfel incat nicio persoana cu handicap sa nu fie prejudiciata, le-am informat, le-am adus cu autoturismele, astfel incat sa poata sa fie evaluate; din pacate, colegii de la Galati au si dumnealor o comisie care trebuie sa functioneze. M-au ajutat o saptamana – eram in perioada in care concursul pentru functia de presedinte CEPAH era in derulare. Mai mult decat atat n-am putut sa fac. Am urmat o procedura legala.  Acum, in functie de hotararea dvs, a CJ, ne vom mobiliza, astfel incat cele 225 de persoane cu handicap evaluate de catre Serviciul de evaluare complexa din cadrul directiei, care au nevoie de medicamente, de toate drepturile aferente, sa nu fie afectate. Sunt persoane care traiesc doar din aceasta indemnizatie”.

Precizam ca urmare a faptului ca alesii judeteni au respins astazi proiectul de hotarare care viza revenirea in fruntea CEPAH a dr. Andreicut, la ora actuala, activitatea comisiei este blocata si va trebui cautata o alta solutie, pentru ca  persoanele cu handicap  din judet sa nu ramana in imposibilitate de a-si primi drepturile legale.