CJ nu a aprobat revenirea dr. Andreicut, acuzata de luare de mita, la conducerea Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap

persoane-cu-handicap

Consilierii judeteni braileni au refuzat astazi sa gireze cu votul lor revenirea dr. Cristinel Andreicut, cercetata pentru luare de mita, in fruntea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Chiar daca din punct de vedere legal, ea a castigat corect concursul pentru ocuparea acestui post, consilierii au declarat ca din punct de vedere moral, nu pot fi de acord ca o persoana care este cercetata in prezent pentru acte de coruptie, acuzata ca ar fi luat bani in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu – respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap – sa preia din nou presedintia comisiei amintite.

In ciuda faptului ca ieri, presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu, sustinea ca alesii social-democrati nu vor putea sa se impotriveasca prin votul lor acestui lucru, pentru ca din punct de vedere legal, nu exista niciun impediment, astazi, liderului grupului PSD din CJ, Ionel Avram, a anuntat: “Suntem in situatia in care trebuie sa aprobam modificarea unei Comisii de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, in speta fiind vorba de presedintele acestei comisii, o persoana care a fost declarata admisa la concursul organizat de catre institutia de profil, indeplinind toate conditionalitatile cerute de acest concurs si avand toate avizele prevazute de lege. Potrivit art 85, aliniatul 4 din Legea 448/2006 privind protectia persoanelor adulte cu handicap, trebuie sa aprobam prin vot aceasta nominalizare, desi firesc era sa se ia act de respectarea legii. Avand in vedere insa ca se solicita votul nostru, al consilierilor judeteni, pe aceasta problema, si cum asupra acestei persoane este instituit in prezent un act de urmarire pentru fapte de coruptie in legatura cu indepliniarea unor atributii similare cu cele pe care urmeaza sa le indeplineasca, pentru protectia alegatorilor nostri si a Consiliului Judetean, noi, grupul consilierilor judeteni PSD, vom vota impotriva.

Insa vreau sa mai trag un semnal de alarma. In prezent, la aceasta comisie se afla un numar de peste 250 de dosare, la care se vor adauga si altele, dosare ale unor persoane aflate in dificultate, de a caror evaluare depinde acordarea unor drepturi sociale pentru aceste persoane cu handicap, inclusiv asistenti personali, medicamente si tot ce mai inseamna acest lucru. De aceea este necesar sa fie gasita urgent o solutie si suntem dispusi sa ne intalnim si intr-o sedinta extraordinara, ca sa aprobam si ca aceasta comisie sa functioneze”.

Cand s-a supus la vot proiectul de hotarare amintit, consilierii PSD si UNPR au votat impotriva, consilierul Marian Capatana (independent) s-a abtinut, iar consilierii PNL si consilierul Gheorghe Chiru (PNTCD) nu au votat.