Iugulescu: Am avut un asistent care asezand o batrana pe masa radiologica, i-a scapat sub fese degetul

P1110304

Managerul Spitalului Judetean Braila, dr. Mihail Iugulescu, a declarat astazi ca acel caz al asistentului medical acuzat de viol de  o pacienta, eleva de liceu, nu este sigura reclamatie de acest gen inregistrata in unitatea pe care o conduce. Iugulescu a facut aceasta afirmatie in plenul CJ, dupa ce consilierul judetean Marian Sarbu (PNL) l-a intrebat daca stia ca asistentul in cauza,  acuzat ulterior de mai multe paciente de diverse tipuri de agresiune sexuala, a mai fost reclamat in trecut pentru astfel de comportamente inadecvate si de ce nu a luat masuri ca astfel de lucruri sa nu se mai intample, mai ales ca au fost colegi de sectie, la Chirurgie.

Managerul a inceput prin a da asigurari ca desi a lucrat de 20 de ani in aceeasi sectie cu asistentul in cauza, personal, nu s-a “contaminat” de la acesta – si nici restul personalului medical: “La un moment dat, ceva s-a petrecut in capul lui si a facut un viol. Cazul respectiv e extrem de complex, nu este inca judecat si nu are inca o hotarare judecatoreasca de care eu sa ma pot folosi, ca sa iau masuri definitive. Eu lucrez in sectia de Chirurgie in care a lucrat si domnul Milcu si am lucrat cu domnul Milcu aproape 20 de ani. Ce s-a intamplat cu el in anul asta, ce s-a intamplat in alti ani, e greu de spus…. Nu m-am contaminat si niciunul dintre ceilalti asistenti sau medici nu s-a contaminat de la domnul Milcu, nu va fie teama! N-o sa ofer surprize neplacute, ca managerul sa ajunga pe prima pagina sau pe la TV si cu asta. Am ajuns cu destule…

In acest moment domnul asistent Milcu are contractul de munca desfacut de drept, prin faptul ca se afla in arest prevenitiv. S-a facut o ancheta administrativa pentru a se descoperi cum s-au intamplat lucrurile alea si s-au intreprins o serie de masuri cu caracter preventiv, sa nu se mai poata intampla lucruri de genul asta”.

Iugulescu a mai spus ca dupa ce a izbucnit scandalul cu tanara care a reclamat violul, au aparut si alte femei care au reclamat la politie ca au fost agresate sexual de asistentul medical, insa personal, nu a avut cunostinta decat de o singura situatie de acest gen, de pe vremea cand era director medical, cu o batrana care s-a plans de comportmentul nepotrivit al acestuia, insa a refuzat sa faca o plangere scrisa. Managerul a explicat ca daca nu exista reclamatii scrise, nu se pot lua niciun fel de masuri impotriva unui angajat si a dat exemplu un alt caz, in care rudele pacientei in cauza  au facut o astfel de reclamatie si s-au putut lua masuri: “Pentru stiinta dvs, ca suntem aici intre noi, e bine sa stiti ca nu este singurul caz in care am primit un gen de … sa zicem reclamatie sau informatie. Am mai avut un asistent la Radiologie care, vrand sa aseze o batrana pe masa radiologica, i-a scapat sub fese degetul si am primit reclamatia ca ar fi vrut sa-i faca nu stiu ce. A venit si ne-a spus un apartinator”.

La acest moment, Iugulescu a fost intrerupt de presedintele CJ, Viorel Mortu, care i-a cerut  sa nu mai relateze astfel de situatii “anecdotice”.