Proiectul ”Caravana baschetului brailean”, la final

IMG_9532

CS Cuza Sport Braila a finalizat ”Caravana baschetului brailean”, un proiect finantat de Consiliul Judetean, in baza „Programului pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes judetean – cultura, culte, sport pentru anul 2015”. Proiectul a vizat organizarea de meciuri de baschet demonstrative pentru elevii din 8 unitati de invatamant din municipiu si din judet, dar si desfasurarea unui  program interactiv, in care, dupa ce au facut demonstratii de joc, baschetbalistii i-au invitat pe copii sa arunce mingea la cos. Astfel de activitati s-au desfasurat in scolile ”Alexandru Ioan Cuza”, ”Mihail Kogalniceanu” si Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din municipiul Braila, in scolile gimnaziale din comunele Rosiori, Surdila Greci si Tufesti, in Liceul “George Valsan” din Faurei si Liceul “Constantin Angelescu” din Ianca.

Baschetbalistii au oferit autografe pe caiete, pe fluturasii de prezentare a clubului, dar si pe tricourile oferite de club elevilor care au participat la actiuni, au intrat in joc si au aruncat mingea de baschet la cos. De altfel, CS Cuza Sport a oferit scolilor prin care a trecut ”Caravana baschetului brailean” si mingii de baschet, pe care elevii le pot folosi la orele de educatie fizica.

Reprezentantii clubului apreciaza ca proiectul a fost un succes, dat fiind ca s-a atins obiectivul de atragere a tinerilor catre baschet. In plus, in urma proiectului, CS Cuza Sport a demarat discutii pentru infiintarea de noi sectii de initiere in baschet pe langa unitatile de invatamant din Ianca si Faurei, unde exista sali de sport dotate cu panouri si cosuri de baschet, iar multi dintre elevii participanti au aratat interes pentru practicarea acestui sport.