Boboc: Draghincescu i-a cerut viceprimarului sa sprijine inchiderea dosarului penal care o vizeaza

P1110539

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a declarat astazi ca fosta sa colega, Simona Draghincescu, i-a cerut viceprimarului liberal Alexandru Danaila sa “sprijine” inchiderea dosarului penal  care o vizeaza, in legatura cu activitatea desfasurata la Administratia Pietelor. Boboc a explicat ca Danaila ar fi trebuit sa “sprijine”  inchiderea dosarului prin furnizarea catre institutiile abilitate a unor documente “intr-un anumit mod”, care sa o favorizeze pe Simona Draghincescu: “Domnul Danaila, care este viceprimar pe acest domeniu, trebuia sa duca niste hartii, sa transmita in mod oficial, la o autoritate oficiala, anumite documente. Si asta mi-a spus domnul Danaila, ca doamna Draghincescu i-a sugerat ca ar putea sa le trimita intr-un anume mod, astfel incat sa fie in regula si sa se inchida acest subiect. In regula pentru ea, ca doar nu pentru mine, ca eu n-am nicio treaba cu subiectul ala!”.

Intrebat daca vrea sa spuna ca Draghincescu i-a cerut lui Danaila ca in calitate de viceprimar, sa transmita Parchetului niste documente care nu aveau legatura cu realitatea, doar ca sa o ajute pe ea, Boboc a declarat: “Sa spunem asa: sa sprijine inchiderea dosarului.

Si mai am o explicatie, legat de doamna Draghincescu. Am vazut, am auzit comentarii cum ca <<Domnule, Boboc  vrea s-o execute pe Draghinceasca, s-o dea afara din partid, de teama sa nu cumva sa fie ea candidat la Primaria municipiului si sa nu fie el, din cauza ei>>. Va anunt ceva: conform criteriilor de integritate, doamna Draghincescu nu avea cum sa fie candidat din partea PNL, atata vreme cat se afla in urmarire penala. Deci teoria ca m-am speriat de doamna Draghincescu…  Nu m-am speriat; ba din  contra, am tacut si am tot sperat ca poate va intelege ca nu asa merg lucrurile intr-o echipa. Acum sigur ca nu pot decat sa-i urez succes in activitatea politica independenta, din partea lui Vlad Tepes, a PMP sau a cui o fi.

Stiti ceva? Doamna Draghincescu va face un singur lucru: va sprijini candidaturile PSD la Primarie, la Consiliu, la alegerile din 2016, ca sa fie clar. Dar n-ar fi prima oara… ”.

Amintim ca dosarul penal  in care este implicata Simona Draghincescu vizeaza investitiile realizate pe vremea cand aceasta conducea Directia Administratia Pietelor si Targurilor (DAPT). Ea este acuzata de gestiune frauduloasa, distrugerea unor bunuri din domeniul public al municipiului, delapidare, abuz in serviciu, modificarea ilegala a patrimoniului unei institutii publice, atribuiri de contracte si spatii comerciale dupa bunul plac, fara licitatii publice, cu un prejudiciu total estimat la peste 8 milioane lei.