Boboc: Este legal si este necesar sa se aleaga un nou presedinte CJ Braila

P1110543

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, sustine ca este perfect legala alegerea unui nou presedinte al Consiliului Judetean si ca acest lucru trebuie sa se intample cat mai repede. Boboc ne-a declarat ca daca tin atat de mult la presedintele interimar al CJ, Viorel Mortu (PSD), social-democratii n-au decat sa-l propuna tot pe el pentru functia amintita. Oricum, in opinia liberalului, nu conteaza pe cine desemneaza PSD-ul, fiindca toti consilierii social-democrati actioneaza la fel, adica asa cum li se cere de la partid: “Din punct de vedere juridic, postul de presedinte al Consiliului Judetean Braila este vacant si dintre consilierii judeteni, in conformitate cu noua lege, trebuie ales un presedinte al CJ. Domnul Viorel Mortu este un vicepresedinte care are atributii de presedinte, dar nu este presedinte. Cu alte cuvinte, cred ca este necesar sa se faca un proiect de hotarare pentru alegerea unui nou presedinte al CJ. Sigur, poate ca va vrea sa candideze si domnul Mortu, iar daca va fi ales presedinte inteleg ca elibereaza postul de vicepresedinte, urmand a se alege un nou vicepresedinte CJ.

In ceea ce-i priveste pe cei de la PSD, nu conteaza cum se numeste consilierul pe care ei l-ar putea propune, ca va fi domnul Mortu, ca va fi un alt consilier judetean, este exact acelasi lucru. Toti sunt oameni pusi pe lista aia de Bunea Stancu si toti sunt oameni care se duc si aranjeaza totul la partid si vin in Consiliul Judetean si pun in opera un scenariu deja scris, asa ca n-are nicio relevanta pe cine pun ei presedinte”.

Cat despre faptul ca social-democratii nu sunt convinsi ca ar fi legala alegerea unui nou presedinte CJ, Catalin Boboc ii sugereaza lui Viorel Mortu sa-si intrebe juristii din subordine, sau sa se intereseze la Prefectura pe acest subiect: “Cei de la PSD sa puna mana pe carte, sau daca nu stiu, sau daca nu-i intereseaza, sa-i intrebe pe cei care stiu, sa intrebe secretarul judetului. Avem un presedinte cu atributii in CJ, are un aparat administrativ acolo, exista specialisti si in Prefectura, de la care pot cere un punct de vedere; dar daca nu stiu si daca nu se pricep, intrebarea mea e una singura: ce cauta acolo? Au o varianta – sa se retraga, daca ii depasesc anumite evenimente si anumite probleme. Eu asa stiu, cand esti depasit de o situatie, te retragi. Sa se retraga, fiindca nu-i obligatoriu sa ramana acolo; ce, s-au nascut in acea functie?”.