Boboc: PNL va propune in viitoarea sedinta CJ alegerea unui nou presedinte al Consiliului

b7

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a anuntat astazi ca la viitoarea sedinta a  Consiliului Judetean, care va avea loc miercuri, consilierii liberali vor veni cu un proiect de hotarare privind alegerea unui nou presedinte, in locul ramas vacant dupa incetarea mandatului lui Gheorghe Bunea Stancu. Boboc a precizat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a asteptat ca PSD sa faca acest lucru, eventual prin presedintele interimar Viorel Mortu, insa daca s-a dovedit ca social-democratii nu au de gand sa initieze un astfel de demers, o vor face liberalii: “Am spus foarte clar ca daca presedintele CJ nu va baga – si n-a bagat – pe ordinea de zi acel proiect pentru alegerea unui nou presedinte, pentru ca lucrurile sa functioneze normal nu numai din punct de vedere politic, ci si administrativ, o vom face noi. Proiectul e pregatit, iar la sedinta CJ de saptamana viitoare consilierii PNL il vor depune, vor explica despre ce este vorba si sunt curios daca si ceilalti il vor vota – daca vor vota in primul rand introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

Prefectura a emis acum mult timp un ordin de incetare inainte de termen a mandatului de presedinte CJ al lui Bunea Stancu; in secunda in care a fost publicat, a inceput sa produca efecte. S-a suspendat acel ordin pentru ca au fost facute contestatii; contestatiile s-au finalizat si acel ordin a reintrat in vigoare si isi produce efectele, nu mai trebuie niciun alt ordin al prefectului. Ca sa o lamurim si pe asta!”.

Chestionat daca este convins ca este legal sa fie ales un nou presedinte al Consiliului Judetean la acest moment, cu mai putin de 6 luni inainte de alegerile la termen, Catalin Boboc a declarat: “In lege spune ca nu poti schimba, in sensul de a da afara din functie, presedinte, primar, viceprimar, dar nu spune nicaieri ca n-ai voie si in ultima zi a mandatului sa alegi un alt presedinte, primar, viceprimar, daca postul este vacant. Postul de presedinte al CJ Braila astazi este vacant, domnul Mortu fiind un vicepresedinte cu atributii de presedinte. Ordinul prefectului care a consfintea incetarea inainte de termen a mandatului domnului Stancu e in vigoare, postul este liber… despre asta vorbim, e simplu ca buna ziua!”.

Liderul liberal a declarat ca PNL va veni si cu o propunere pentru postul de presedinte CJ, insa a spus ca nu s-a luat inca in cadrul partidului o decizie cu privire la persoana ce va fi nominalizata, in acest sens.