Botea: PSD-ul are o problema privind limbajul si comunicarea domnului Dragomir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Presedintele Miscarii Populare Braila, Viorel Botea, crede ca prin nominalizarea  – deocamdata informala – a deputatului Marian Dragomir drept candidat la Primaria municipiului, PSD isi asuma si niste chestiuni care nu sunt in favoarea parlamentarului amintit. Botea, care va candida si el pentru Primarie, crede ca Dragomir are ca puncte slabe limbajul nu prea civilizat si un comportament care lasa de dorit – aspecte care pentru actualul primar, Aurel Simionescu (PSD), sunt puncte tari: “Diferenta dintre cei doi candidati, Dragomir si Simionescu, se poate discuta. Singurul lucru pe care pot sa-l spun despre domnul Dragomir este ca in politica, atunci cand critici, trebuie sa ai un limbaj cat de cat civilizat si un comportament pe care dumnealui, din nefericire, nu-l are. Si personal, fata de mine, a avut un comportment… Eu, spre exemplu, cu domnul Simionescu am avut nenumarate discutii in contradictoriu, atat personale, cat si publice, dar aceste discutii au fost si sunt la un nivel extrem de civilizat. Aici deja PSD-ul are o problema privind limbajul si comunicarea domnului Dragomir, pe care nu le-ar avea la nivelul domnului Simionescu. De asemenea, in ceea ce priveste calitatile de organizare… chiar daca sunt de tip comunist, sa zicem, din partea domnului Simionescu, totusi sunt niste calitati de organizare care exista. Adica diferenta intre cele doua persoane este foarte mare.

Mai mult decat atat, cred ca domnul Simionescu in momentul de fata se retrage pentru ca si PSD-ul isi doreste sa schimbe garnitura si e firesc, dar trebuie schimbata garnitura cu oameni cu adevarat puternici din partid, oameni de valoare.  Ei au oameni acolo mai de valoare decat Dragomir. Eu stiu foarte bine ca la un anumit moment, in trecut, domnul Boboc (Catalin Boboc, candidatul PNL la Primarie – n.r.) si domnul Mija erau considerati locotenentii domnului Gheorghe Bunea Stancu si din cate stiu eu, nici domnul Dragomir nu era prea departe, pe acolo. Adica schimba clasa politica cu cine? Asta e problema. Dar e decizia lor, nu e problema mea, eu ma bucur ca au luat aceasta decizie, este una exceptionala pentru noi.

Domnul Simionescu imi convenea ca si contracandidat, pentru ca puteam sa avem un dialog pe diverse subiecte, in contradictoriu, dar principial corect. Nu stiu daca cu domnul Dragomir, de exemplu, as putea sa am un dialog similar…”.