CLM a alocat banii pentru concursul de proiecte de case, ce vor fi folosite in “Cartierul Tinerilor”

P1120120

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat in aceasta saptamana o rectificare bugetara ce vizeaza, printre altele, si alocarea a circa 100.000 lei din bugetul local, pentru un concurs de idei privind casele ce urmeaza a fi construite in asa-numitul „Cartier al Tinerilor”. Este vorba despre un concurs ce se adreseaza arhitectilor, care are drept scop selectarea unor proiecte-tip pentru locuintele cu doua, trei sau mai multe camere, ce vor fi construite pe strada Cimbrului. Proiectele declarate castigatoare vor fi puse gratuit la dispozitia celor 78 de familii tinere care au intrat deja in posesia unor loturi de teren atribuite gratuit, conform Legii 15/2003. In acest fel, Municipalitatea isi doreste sa scurteze si perioada in care tinerele familii vor incepe lucrarile de constructie propriu-zise, astfel incat sa nu apara iarasi cazuri in care, dupa 3 ani de zile de la primirea terenului, sa se constate ca unii dintre beneficiari nu au facut nici macar fundatia.

“Vom face un concurs de idei, astfel incat fiecare sa aiba posibilitatea sa spuna ce varianta de proiect va adopta. Asta este motivul pentru care am votat rectificarea bugetara, care vizeaza si aceasta chestiune. Proiectele de astazi nu inseamna doar desenul architectural, inseamna si documentatia tehnica pentru autorizatia de constructie, astfel incat atunci cand cetateanul isi alege un proiect, sa poata sa-l ia si sa-si depuna direct cererea pentru autorizatia respectiva, sa nu mai aiba motiv sa spuna ca nu si-a obtinut autorizatia, ca sa se apuce de construit. Vom avea cateva variante si vom vota apoi impreuna, in CLM, ce variante vom folosi”, a explicat viceprimarul Alexandru Danaila (PNL), initiatorul proiectului (foto).

Consilierul municipal Sorin Bosneag (PSD) a amintit ca exista deja o serie de proiecte de acest tip, realizate inca de pe vremea primarului Constantin Cibu si a cerut sa se foloseasca si acelea, in masura in care este posibil: “Ar fi bine sa se foloseasca si acele proiecte care au fost elaborate pe vremea domnului primar Cibu, fiindca poate vor duce la reducerea costurilor macar cu 10-15 mii de lei”.

Potrivit lui Danaila, constructia viitorului cartier ar putea incepe in primavara anului viitor.