Conducerea PSD l-a nominalizat informal pe Marian Dragomir drept candidat la Primaria Brailei

P1080599

Deputatul PSD Marian Dragomir (foto) a fost nominalizat la finele saptamanii trecute, intr-o sedinta a conducerii PSD Braila, ca fiind varianta cea mai buna a social-demcoratilor pentru candidatura la Primaria municipiului. Nominalizarea acestuia este deocamdata doar una de principiu, ea urmand sa devina oficiala dupa ce se vor parcurge o serie de etape statutare, prima dintre acestea fiind stabilirea candidatului intr-o sedinta a Biroului Permanent( BP) PSD Braila, apoi aprobarea propunerii BP in cadrul Comitetului Executiv al PSD Braila si apoi, aprobarea in cadrul conducerii centrale a PSD.

Hotararea cu privire la candidatura lui Marian Dragomir a fost luata si in contextul in care, potrivit noului Cod etic al PSD, nu mai pot intra in cursa electorala din partea formatiunii amintite membri care au facut parte din organisme de conducere ale fostului PCR sau fostei UTC – situatie in care actualul primar, Aurel Simionescu, ce ar fi putut candida pentru un nou mandat, a fost scos din joc.

In sedinta  amintita s-a mai discutat despre pozitia PSD Braila cu privire la chestiunea posibilelor alegeri pentru presedintia Consiliului Judetean si s-a stabilit sa se astepte raspunsul pe care l-a cerut Prefectura de la Autoritatea Electorala Permanenta, referitor la legalitatea unor  eventuale alegeri de acest tip, inainte de formularea unei pozitii oficiale.

Pe de alta parte, social-democratii nu au abordat subiectul candidatului lor la presedintia CJ Braila, din vara lui 2016, incolo.