Craciun: Instanta a decis ca statiunea Lacu Sarat este pe teritoriul comunei Chiscani

P1120178

Primarul comunei Chiscani, Ion Craciun, a cerut astazi pe un ton vehement presedintelui Consiliului Judetean, Viorel Mortu, sa se puna pe treaba si impreuna cu Primaria Braila, sa activeze Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat, care sa se ocupe de dezvoltarea statiunii balneoclimaterice cu acelasi nume. Craciun a declarat ca instanta s-a pronuntat in disputa dintre municipiu si comuna Chiscani – care isi revendicau autoritatea administrativa si fiscala asupra statiunii amintite – si i-a dat castig de cauza Chiscaniului. Ca atare, Craciun a cerut autoritatilor municipale si judetene sa se mobilizeze, astfel incat Asociatia Intercomunitara amintita (din care Chiscaniul s-a retras in 2014) sa poata accesa fonduri europene, incepand de anul viitor: “Ce faceti cu Lacu Sarat, fiindca in materie de fiscalitate, pana la Inalta Curte a castigat Chiscaiul, pe teritorialitate a castigat Chiscaniul. Ce facem cu statiunea? Ce facem,  Consiliul Judetean, Primaria Braila si Primaria Chiscani? Cand faceti Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pe turism, fiindca avem bani pe fonduri europene? Este pe teritoriul administrativ al comunei Chiscani, ca sa devina statiune de interes national, pentru accesare de fonduri europene aveti nevoie de Chiscani. Ce faceti? Mingea e la dvs, haideti sa-i  dam bataie, la treaba!”.

“Fara probleme, domnule primar, fara probleme!”,a spus Viorel Mortu.

“Pai va astept de atatia ani, de 8 ani… Tot ati tergiversat-o, poate mai stati la putere, poate nu mai stati… Hai sa facem treaba! Ati ametit-o atatia ani! Gata, s-a terminat! Acum e clar, e pe teritoriul administrativ al comunei Chiscani, acum se face Asociatie de dezvoltare pe turism, au trecut 8 ani, ce asteptam, calendele grecesti?”.

Precizam ca anul trecut, primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca Municipalitatea a obtinut in aprilie 2014 o sentinta definitiva ce-i era favorabila, sentinta data Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procesul de modernizare a statiunii ar fi putut incepe inca din 2010, cand Guvernul a alocat 570.000 lei in acest scop, dar fondurile au ramas blocate, din cauza procesului aflat pe rol intre Primariile din Braila si Chiscani.