Danaila, catre Draghincescu: Unii au facut investitii in “acoperisuri inlocuite de 2-3 ori, la suprapret, in decurs de 2-3 ani, desi erau garantate 50 de ani”

P1110279

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL), nu a lasat fara raspuns gestul fostei sale colege de partid, consilierul municipal Simona Draghincescu, ce i-a oferit astazi, in sedinta CLM, un cadou “simbolic” de Mos Craciun: o siguranta arsa. Draghincescu a explicat ca face aluzie la doctoratul pe care Danaila si-l face in domeniul sigurantei nationale, in contextul in care, in opinia ei, acesta ar trebui sa fie mai preocupat de siguranta locala, care e “arsa”, dat fiind ca municipiul are mari probleme in toate domeniile.

Desi Draghincescu a precizat ca se bazeaza pe umorul celor doi viceprimari si al primarului Aurel Simionescu, atunci cand le-a dat cadourile, Danaila nu a fost deloc amuzat, mai ales ca atunci cand fosta liberala i-a pus in fata punga cu siguranta arsa, ea a declarat: “Sunteti un PNL-ist PSD-ist!”. Vicele a avut de comentat nu doar legat de darul primit de el, ci si de cel oferit de acelasi consilier primarului – respectiv scrisoarea de ramas bun (Aurel Simionescu nu va mai putea candida in 2016), in care Draghincescu vorbea despre o serie de investitii proaste ale Municipalitatii. Danaila a facut aluzie, la randul sau, la alte investitii, unele facute de Draghincescu pe vremea cand era director al Administratiei Pietelor, asupra carora, in opinia sa, planeaza mari semne de intrebare si care chiar constituie „vulnerabilitati”: “Este greu sa vorbesti de investitii care se intampla  la nivel local si care trec transparent prin CLM la un moment dat, cand alte investitii s-au facut fara a trece prin Consiliul Local, dar au implicat Consiliul, din punct  de vedere al garantiilor pe care CLM le putea oferi in fata unor persoane juridice sau fizice, investitii in niste constructii din termopan care valoreaza 7 miliarde lei vechi, de exemplu, sau in niste acoperisuri inlocuite de 2-3 ori, la suprapret, de fiecare data, in decurs de 2-3 ani, desi erau garantate 50 de ani. E greu sa vii sa spui despre investitii, in aceste conditii, dar ma bucur ca o faceti!

Referitor la doctoratul meu, ca tot ati spus de treaba asta, da, e adevarat – si nu cred  ca este o rusine sa vrei sa te perfectionezi din punct de vedere educational. Mi s-ar parea o problema in cazul in care oamenii ar fi reticenti la o chestiune de genul acesta. Iar locul unde fac acest doctorat este facut public, oricum, l-am avut trecut si in CV-ul pe care l-am afisat pe site-ul Primariei, deci nu este niciun fel de rusine. Nu-mi este rusine si nu ma feresc de treaba asta. Sper ca de acolo sa invat mai multe lucruri, astfel incat sa evit vulnerabilitatile la care dvs ati predispus, in institutiile pe care le-ati condus”.

Precizam ca potrivit CV-ului postat pe site-ul Primariei, Danaila are un masterat pe tema “Managementul informatiilor de securitate nationala”, facut la Academia  Nationala de Informatii “Mihai Viteazu” din Bucuresti.