Dupa ce a fost exclusa din PNL, Simona Draghincescu isi da demisia. Tot din PNL

P1110009

Dupa o saptamana de tacere (care nu-i este caracteristica), Simona Draghincescu a reactionat astazi la decizia conducerii PNL Braila de a o exclude din partid.

Cine n-o cunoaste ar putea interpreta perioada aceasta de tacere ca fiind un impuls firesc de retragere din prima linie a “frontului”, de introspectie, de reflectie asupra a ceea ce s-a intamplat. Nu e cazul. S-a intamplat ce voia ea sa se intample, dupa desemnarea candidatului PNL la Primaria Brailei, daca acest candidat nu era Simona Draghincescu.

Cine o cunoaste putin ar putea interpreta tacerea ei drept un semn ca a fost bolnava si n-a putut sa se manifeste plenar, ca reactie la excluderea ei. Nu este cazul, fiindca daca o supara ceva/cineva, Simona ar face scandal si cu ultima suflare – cu atat mai mult, daca n-ar fi vorba decat de o simpla maladie care ar pune-o la pat.

Cine o cunoaste mai bine este convins ca saptamana aceasta trebuie sa fi fost o perioada extrem de activa, in care si-a pus la punct ultimele detalii, a incheiat sau macar a avansat substantial cu negocierile incepute in ultimele luni si a batut palma cu o eventuala noua formatiune politica, unde sa-si gaseasca stindardul sub care va candida in vara lui 2016, pentru functia de primar al municipiului. Tacerea a avut un scop: sa vada clar care-i sunt optiunile la momentul actual, ca sa-si adapteze reactia in functie de acestea.

Noi banuim ca si-a aranjat deja ploile pentru urmatoarea campanie (electorala), fiindca astazi, printr-o scrisoare adresata conducerii centrale PNL, a anuntat ca-si da demisia din partidul din care a fost exclusa. Daca nu avea deja aranjat “transferul” catre o alta echipa, cel mai probabil, Simona s-ar fi luat de gat cu liberalii, ar fi facut scandal, ar fi contestat excluderea si ar mai fi lalait-o o vreme intr-o victimizare menita sa-i mai aduca ceva popularitate electorala, ca si candidat independent. A ales insa alta varianta, ceea ce ne face sa credem ca nu va candida ca si independent, ci sub steagul unui nou partid.

In scrisoarea de adio trimisa conducerii centrale PNL, Draghincescu acuza, printre altele, ca decizia de excludere a sa din partid a fost luata fara ca ea sa fi fost anuntata, fara a fi fost convocata, fara a fi fost prezenta la sedinta de excludere, ca i s-a incalcat dreptul la aparare si concluzioneaza ca excluderea “nu are nicio motivatie sau justificare reala, totul fiind doar o inscenare”.

In plus, dupa ce a fost data afara, ea mai intra o data si iese trantind usa, demonstrativ – adica anunta ca isi da demisia din PNL, „pentru a-i scuti pe colegii din fostul PDL sa participe la un simulacru de sedinta la care sa se ia inca o data decizia de excludere”.

Zvonurile din targ  – si cand spunem “zvonuri”, ne referim la surse bine informate –  spun ca Draghincescu a discutat deja cu direct cu Traian Basescu despre o posibila adeziune a sa la Miscarea Populara si despre candidatura sa la Primaria Brailei, iar treaba este aproape rezolvata. In acest caz, primul afectat va fi presedintele MP Braila, Viorel Botea, care si-a anuntat deja candidatura la Primaria municipiului si care, daca ne intrebati pe noi, risca sa ramana si fara functia de presedinte, daca nu-si pazeste spatele. Fiindca intre ei doi, este clar cine seamana mai mult cu Basescu si pe cine va prefera acesta, la o adica, atunci cand va incepe circul in organizatie… Fiindca va incepe, asta e clar, asa cum a inceput cam in toate partidele in care a fost Simona Draghincescu si din care a plecat cu scandal – vezi PNL (prima tura, cu Cibu), vezi PD (cu Vasioaica), vezi PNTCD (cu Chiru), vezi PNL (a doua tura, cu Boboc).  Ar fi inceput si-n PDL ( nu cu Alexandru Nazare, evident), dar n-a fost timp, fiindca pana sa apuce sa se certe cu colegii din partid, a venit fuziunea cu PNL si s-a pornit lupta cu liberalii…