In ianuarie, activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap s-ar putea bloca din nou

P1120049

Refuzul consilierilor judeteni de a aproba instalarea in functia de  presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor  Adulte cu Handicap Braila a medicului Cristinel Andreicut face sa se continue starea de incertitudine cu privire la functionarea forului amintit. Consilierii au fost informati ca prin refuzul de a valida rezultatul concursului organizat pentru acel post  se va perpetua o situatie extrem de incurcata, care ar putea afecta negativ sute de persoane cu handicap, insa au apreciat ca nu pot repune in functia amintita o persoana acuzata de luare de mita in forma continuata, care a fost arestata la domiciliu, a ajuns dupa gratii, a fost eliberata sub control judiciar si apoi, a castigat concursul pentru functia de presedinte al comisiei.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Simona Cimpoae, a informat astazi consilierii ca problema devine din ce in ce mai complicata, dat fiind ca medicul de la Galati care a acceptat sa dea o mana de ajutor si sa preia, temporar, functia de presedinte al Comisiei, ca sa se poata tine sedintele, a anuntat ca luna decembrie este utima in care mai poate face acest lucru: “S-a identificat o solutie pentru luna decembrie, domnul dr. Plesea Condratovici de la DGASPC Galati ne mai ajuta si luna aceasta, cand se vor organiza doua sedinte de comisie, in zilele de luni si marti, deci 14 si 15 decembrie. Dumnealui ne-a spus insa in mod cert ca e ultima colaborare cu noi, pentru ca in felul acesta, este destabilizata si Comisia de la Galati, unde dansul este presedinte.

“Vom aduce pe cineva din Vrancea, am discutat asta”, a spus presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, ca si cum problema ar fi rezolvata.

“Am discutat, intr-adevar, cu Vrancea, am avut un raspuns pozitiv de la DGASP Vancea,  am discutat cu  doamna doctor, dumneaei este un pic rezervata in ceea ce priveste colaborarea in luna ianuarie, pentru ca stim foarte bine ca drumul Braila-Focsani este anevoios pe timp de iarna, iar pentru o doamna cred ca este cu atat mai dificil. Dar sigur ca noi vom continua sa realizam demersurile necesare”, a completat Simona Cimpoae.

Precizam ca intreruperea sedintelor comisiei amintite ar afecta sute de persoane care risca sa ramana fara indemnizatie si alte drepturi legale, precum si fara insotitori.