Iugulescu: In Spitalul Judetean “s-a pus obroc” pe consumul tranchilizantelor usoare

P1110172

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, da asigurari ca in unitatea pe care conduce nu mai exista riscul ca vreo pacienta sa fie drogata si agresata sexual de vreun asistent medical, asa cum sustin ca li s-a intamplat mai multe femei, printre care si o eleva de liceu. Iugulescu a fost intrebat la cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean in legatura cu cazul asistentului Milcu, acuzat de mai multe paciente ca le-ar fi drogat, dupa care le-ar fi violat sau le-ar fi supus la alt gen de agresiuni sexuale. Managerul a declarat ca a luat toate masurile necesare, pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample: “Am luat masuri cu caracter preventiv, ca sa nu se mai poata intampla lucruri de genul asta, adica asistentii intra acum cate doi la tratament in saloane, sau daca nu exista doi asistenti pe serviciu sau pe garda, intra asistent plus infirmiera, ca sa nu mai exista situatia ca un asistent sa fie singur cu pacienta.

In plus, s-a rationalizat… e prea putin spus << rationalizat>>, s-a pus obroc pe consumul de medicamente tranchilizante usoare, care s-a considerat ca fiind folosite intr-un gen de coctail, ar fi produs o stare de confuzie pacientelor si ar fi predispus un astfel de act. Am intarit paza la farmacie si paza pe condica electronica si pe condica, pentru ca intre timp s-a dovedit ca domnul Milcu scotea acele medicamente folosind numele unor doctori care veneau la contravizita, prescriau un numar de medicamente si daca el era de serviciu in perioada aia, mai adauga si el o fiola de ceva, se ducea, scotea condica si fiola o oprea. Deci am facut tot ce tine de conducerea spitalului, ca sa blocam toate caile de a se mai intampla asa ceva.

Sigur, in momentul in care vom avea dosarul complet si il vom putea analiza, vom mai descoperi poate unul sau doua lucruri pe care nu le stim in momentul asta…”.