La Scortaru Nou, bugetul alocat proiectelor e zero, fiindca Primaria n-are bani decat pentru activitatea de zi cu zi

o-gramada-de-bani_b

Presedintele Consiliului Judetean, Viorel Mortu, le-a cerut primarilor braileni sa-i comunice ce proiecte de interes comunitar si-au propus pentru anul 2016 si ce sume presupun acestea, astfel incat  sa se poata face un calcul total cu privire la fondurile ce trebuie alocate in bugetul CJ pe anul viitor, pentru co-finantare. Viorel Mortu a precizat ca in 2016, colaborarea institutiei pe care o conduce cu primariile va continua in formula folosita anul acesta, respectiv realizarea de asocieri in cadrul  carora CJ va suporta 50% din valorea proiectului respectiv, iar bugetul localitatii respective, restul de 50%: “De acum inainte se lucreaza pe proiecte. Noi, Consiliul Judetean, ne-am acomodat acestei structuri, va rog frumos si pe dvs sa va acomodati. Colaboram si dorinta noastra de a va sprijini este totala. Vreau sa stiu insa pentru fiecare primarie in parte obiectivul  proiectului propus pentru 2016 si suma totala, ca sa punem jumatate-jumatate si sa nu mai apara acele ambiguitati pe care le-am avut in acest an, din fel de fel de motive. Anul trecut a fost votata o suma pentru cofinantari de proiecte, insa suma a fost cam mica; fie cei care au proiectat nu au estimat bine ce cerere de fonduri este, fie asa au crezut ca e corect. Anul acesta, daca stim ce nevoi avem pe proiecte, finantam exact cat trebuie, ca sa nu mai fie nicio ambiguitate, adica sa nu mai modificam in sedinte CJ bugetul alocat acestei secvente, fiindca pana acum am facut-o de doua ori, din cate imi aduc aminte”.

“Intai sa vedem bugetele pe care le vom avea in 2016, fiindca nu putem sa dam acum o valoare anume; urmeaza sa intocmim un proiect si dupa aceea va comunicam sumele”, a spus un primar.

Un alt primar a comentat, mai amar: “La noi, la Scortaru Nou, bugetul alocat proiectelor e zero, cu banii pe care-i avem abia reusim sa ne sustinem activitatea  curenta. Si suntem multi asa, in judetul Braila… De unde sa fac acea finantare pentru proiecte?”.

„Da… e o intrebare dureroasa…”, a spus seful judetului.