Municipalitatea braileana a atras peste 60 de milioane de euro, pe Programul Operational Regional 2007-2013

P1090898

Primaria municipiului Braila a obtinut finantari de peste 60 de milioane de euro, pe Programul Operational Regional 2007-2013. Cu aceste fonduri s-au realizat investitii in domeniul social, educational, social, precum si in infrastructura. Iuliana Neagu, directorul executiv al Directiei Strategii, Programe, Proiecte de Dezvoltare si Relatii Internationale, din cadrul Primariei Braila a dat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, cateva detalii cu privire la proiectele finantate pe Regio: “Pe Axa1, Planul integrat de dezvoltare urbana, initial am avut alocate 18 milioane de euro, noi am facut un plan de dezvoltare in care am inclus initial 9 proiecte, cu inca 2 proiecte in rezerva. Datorita economiilor realizate pe perioada implementarii in procedurile de achizitii, au putut intra la finantare si proiectele din rezerva.

Pe categorii de drumuri, proiecte finalizate avem: Calea Calarasilor (portiunea intre Braiera Calarasi si Piata Independentei), Calea Galati (de la Dorobanti, pana la intersectia cu podul de la Brailita), iar in implementare este infrastructura rutiera din cartierul Radu Negru, unde luni s-a dat ordinul de incepere, pe economiile realizate, extinzand zonele de carosabil si trotuare astfaltate cu inca 1 km. De asemenea, am realizat sistemul de supraveghere video.

Pe zona de spatii verzi si promenada discutam despre platoul din Piata Independentei, despre zona de promenada cu fantanile si despre Parcul Monument.  La Parcul Monument, in acest moment suntem in realizarea proiectului tehnic pentru zona de parc care nu s-a reabilitat in prima etapa.

Totodata, pe zona cladirilor de patrimoniu am reusit sa dam circuitului cultural Casa Goanga, vom finaliza Teatrul “Maria Filotti”, iar in zona de servicii culturale este realizat Caminul pentru persoane varstnice situat pe strada Zambilelor.

Pe realizarea integrarii comunitatilor defavorizate am gandit 4 proiecte, pe doua categorii de interventii: locuinte sociale si centru social. In Lacu Dulce avem extinderea Centrului social si blocul de locuinte de pe strada Ramnicu Sarat, iar in centrul istoric vorbim de locuintele sociale de pe strada Ancorei si de Centrul comunitar “Bunici si nepoti”.

In Axa 2 am avut 2 mari artere rutiere, Dorobanti si Grivita, iar pe Axa 3 am realizat Centrul de Asistenta Paliativa de la Baldovinesti, Ambulatoriul de specialitate la Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” si in plus, 9 institutii de invatamant au fost reabilitate, modernizate si dotate cu echipament didactic si IT.

Pe Axa 5, partea care nu este gestionata  de ADR, avem 2 proiecte: cel de promovare a Brailei ca destinatie turistica si Centrul de informare turistica, ce se afla in implementare”.

Iuliana Neagu a tinut sa multumeasca astazi specialistilor ADR “pentru foarte buna colaborare,  pentru sprijinul acordat, pentru solutiile pe care ni le-au dat ca sa putem finaliza proiectele. Experienta dumnealor ne-a fost de foarte mare ajutor. Fara ei, ne-am fi impotmolit, sau nu rezolvam atat de repede niste probleme”.