Nistor: Scenariile de filme prind viata in scolile noastre, avem o problema legata de educatia tinerilor

10954466_1582583428693703_3368729095735754756_o

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor apreciaza ca in ultima perioada se acutizeaza problemele in ceea ce priveste educatia care se face in scoala si violenta pe care o manifesta tinerii la scoala, dar si in strada. Intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, Marioara Nistor aminteste ca potrivit unor statistici date publicitatii de Ministerul Educatiei, in scolile din Romania sunt raportate zilnic peste 70 de cazuri de violenta: “Scoala, tinerii sunt in pericol! Cate semnale de alarma trebuie sa mai primim ca sa ne convingem de acest lucru?!
Ultimele statistici ale Ministerului Educatiei arata ca in scoli sunt raportate zilnic peste 70 de cazuri de violenta. Toate analizele Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane arata ca, in cazul exploatarii sexuale, vulnerabilitatea, in randul tinerelor cu varste cuprinse intre 14 si 25 ani, este crescuta. Victimele-minori, a caror pondere totala a inregistrat aproximativ 36% din totalul victimelor identificate in anul 2012, sunt vulnerabile la exploatarea de orice fel.
Astazi vorbim si de un caz de terorism atribuit unui tanar licean de 17 ani, cetatean roman cu legaturi in ISIS.
Scenariile de filme au inceput sa prinda viata in scolile noastre, semn ca avem o problema legata de educatia tinerilor. Cu cat tineretul e mai putin educat si supravegheat, cu atat pericolul patrunderii unei idei extremiste in mintile neinstruite, nepregatite pentru astfel de situatii este din ce in ce mai mare si de neglijat.
Evenimentele internationale nefericite care se deruleaza cu o rapiditate extraordinara in toata Europa ne arata ca ISIS e un pericol la adresa lumii civilizate si impotriva lui nu trebuie sa lupte numai serviciile specializate ci si scoala, familia, intreaga societate. Romania nu trebuie sa faca exceptie, ci trebuie sa adopte o educatie adecvata in scoli, pentru ca tinerii nostri nu stiu sa se protejeze de pericole in general, de cel al terorismului in special”.