Petrea: Eliminarea taxei de mediu si analiza problemei RCA – prioritati pentru inceputul anului 2016

IMG_7573

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea considera ca in primele luni ale anului 2016 autoritatile romane trebuie sa rezolve problema taxei de mediu si cea a asigurarii obligatorii RCA. Intr-un comunicat dat publicitatii, Petrea precizeaza:„Curtea de Justitie a Uniunii Europene a anuntat inca de la inceputul anului ca timbrul de mediu este discriminator, in sensul in care scutirea de plata favorizeaza vanzarile de masini la mana a doua si descurajeaza importurile de vehicule similare, lucru interzis de legislatia europeana. Comisia pentru infrastructura si transporturi va lua in discutie acest subiect si vrem ca pana la jumatatea anului sa reusim eliminarea acestei taxe ilegale.

Problema RCA-ului trebuie de asemenea luata in calcul in perioada imediat urmatoare. Desi este un produs de asigurare privat, avand caracter obligatoriu, trebuie sa fie sub supravegherea ASF-ului. Se impune analizarea acestei situatii, iar presedintele Comisiei pentru infrastructura si transporturi din Camera Deputatilor va propune aceasta tema pentru ordinea de zi a urmatoarelor sedinte”.

Declaratiile parlamentarului UNPR vin in contextul in care ieri, mii de transportatori au protestat in Bucuresti fata de scumpirea substantiala a politei RCA.