Senatorul Boboc: Daca e nevoie sa fac acum o hartie ca renunt la pensia speciala de peste 25 de ani, o fac!

P1110543

Senatorul PNL de Braila Catalin Boboc sustine ca nici el si nici partidul din care face parte nu sunt de acord cu ideea ca parlamentarii sa beneficieze de pensii speciale si de aceea, liberalii au iesit din sala, cand s-a votat legea respectiva. Boboc a explicat ca seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a anuntat deja ca renunta la aceasta pensie si ca la fel vor face si alti membri PNL aflati la varsta pensionarii. Liderul PNL local a precizat ca personal, ar fi gata oricand sa semneze o declaratie ca renunta la acea pensie speciala, insa avand in vedere ca se va afla la varsta pensionarii abia peste 25 de ani, nu vede rostul unei asemenea hartii, mai ales ca este foarte posibil ca pana atunci, sa se schimbe legea si sa nu se mai acorde astfel de pensii speciale pentru fostii parlamentari: “Toti parlamentarii PNL au parasit sala, cand s-a votat acea lege. De ce? Puteam sa stam si sa votam impotriva, numai ca stiti si dvs cum e, daca 5 voturi erau peste si trecea legea, ei ar fi spus <<PNL e de vina!>>. Si atunci am spus <<Nu, nu influentam in niciun fel votul!>>. Din acest punct de vedere, nu avem a ne reprosa nimic.

In al doilea rand, domnul Quintus, care e un exemplu pentru noi toti, un om care se confunda cu istoria PNL, a facut un lucru: a renuntat la acest drept. A renunta ce inseamna: daca nu-l ceri, nu ti-l da nimeni, ca sa fie foarte clar! Pentru noi, cei mai tineri, e mai simplu: eu ma indoiesc ca in 25 de ani, cat mai avem noi pana la pensie, nu se vor schimba legile. Daca e nevoie sa facem o hartie de acum, ca renuntam la aceste pensii speciale, ca sa fie valabila peste 25 de ani, suntem gata sa o facem…

Eu am spus de o mie de ori: nu excludem discutiile despre salariile demnitarilor, despre orice, dar hai sa facem lucrurile sanatos, adica dupa ce vom vedea noi ca in tara asta s-au rezolvat toate pensiile, toate salariile mici ale oamenilor si ajungi sa te plictisesti, nu mai ai ce face, atunci poate sa vina un parlamentar cu o hartie si sa spuna <<Hai sa ne uitam si la noi!>>. Dar cand tu ai in fiecare zi o mie de probleme…”.