Simionescu ar vrea sa lucreze in continuare in administratie: Niciodata sa nu spui “niciodata”!

P1080345

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, lasa sa se inteleaga ca prevederile Codului etic al PSD, care-l impiedica sa candideze pentru un nou mandat in fruntea Municipalitatii, nu-l impiedica, totusi, sa ocupe alte functii administrative, din 2016 incolo. Intrebat astazi ce va face in continuare, in contextul in care potrivit Codului etic amintit, nu va mai putea sa candideze la nicio functie administrativa, edilul-sef a spus: “Niciodata sa nu spui <<niciodata>>!”.

Chestionat daca se asteapta sa se dea o derogare de la prevederile Codului etic, astfel incat sa aiba posibilitatea de a candida din nou, la alegerile din 2016, Simionescu a raspuns: “Nu, eu v-am spus o mentinune…”.

Intrebat daca si-ar dori sa-si continue activitatea in administratie, primarul a spus: “Intr-o forma oarecare, da. O sa vedem… Eu v-am mai spus un lucru: din punct de vedere al hotararilor luate astazi, in privinta candidaturilor, e prea devreme de discutat. Hotararea trebuie luata cu 3-4 luni maxim inainte de alegeri, pentru ca daca e prea tarziu, persoana in cauza, daca nu e cunoscuta foarte bine alegatorilor, va fi greu sa fie <<recunoscuta>> ca si candidat, iar daca va fi pusa <<prea in fata>>, pana la momentul alegerilor, persoana respectiva se uzeaza – cu proiecte, cu ce poate sa spuna, etc”.

Amintim ca Simionescu nu va mai putea sa candideze la Primarie si nici la Consiliul Judetean, dat fiind ca in Codul etic al PSD se prevede ca partidul nu va mai pune pe listele de candidati persoane care au detinut functii de conducere in fostul PCR sau fosta UTC.