Simionescu: Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat nu s-a infiintat oficial

P1080272

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, declara ca la aceasta data nu exista oficial Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat, invocata zilele trecuta de primarul comunei Chiscani, Ion Craciun. Simionescu a precizat astazi ca anul trecut s-a discutat intre primarii celor doua localitati si fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, despre infiintarea acestei asociatii, s-au inceput demersurile legale, insa cand a fost vorba ca cei trei oficiali sa se intalneasca si sa semneze documentele necesare, lucrurile s-au oprit, pentru ca primarul din Chiscani a dat inapoi. Ca atare, spune edilul-sef, daca Ion Craciun doreste sa se inceapa activitatile pe Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat si sa se acceseze fonduri europene, pentru modernizarea statiunii, mai intai trebuie sa semneze toate actele pentru infiintarea acestei entitati juridice: “A fost o discutie cu fostul presedinte al Consiliului Judetean, cu domnul primar Craciun si cu mine si am zis ca ne intalnim peste o saptamana si punem bazele asociatiei respective. Secretarul judetului si-a facut treaba, a luat un nume pentru asociatia respectiva si trebuia sa ne intalnim la Centrul pentru Informare si Documentare, ca sa semnam documentele. La acea intalnire, domnul Craciun n-a mai venit, n-a mai fost de gasit, dupa ce ne-am dat acordul cu totii ca vom face aceasta asociatie si gasisem si o forma de organizare. De atunci am tot zis <<Hai sa facem!>>, dar de fiecare data, toata lumea era de acord din vorbe, dar cand era sa facem….

Din punctul meu de vedere, din ce stiu eu, asociatia asta nu s-a infiintat oficial. S-au facut demersuri, s-a obtinut nume pentru ea, dar trebuia sa ne intalnim si sa semnam documentele pentru chestia asta, ceea ce nu s-a mai intamplat.

Eu am spus de la inceput ca sunt dispus sa semnez, dar trebuie sa vedem cu ce participa fiecare dintre noi la asociatia asta, pentru ca domnul primar Craciun recunoaste ca nu poate sa gestioneze statiunea Lacu Sarat; noi putem sa vrem multe, dar pentru ca statiunea asta sa poata sa se dezvolte, trebuie sa indeplineasca niste conditii prevazute de lege. Pentru a fi statiune de interes national trebuie sa indeplineasca niste conditii, si acestea nu se pot indeplini nici cu 1 milion de euro, nici cu 500.000 de euro. Sunt sume mari care trebuie sa intre acolo si in aceasta asociere, fiecare partener trebuie sa vina cu ceva. Trebuie sa stabilim clar ce facem”.

Amintim ca zilele trecute, primarul Ion Craciun a cerut la modul vehement autoritatilor municipale si judetene sa se mobilizeze, astfel incat Asociatia Intercomunitara amintita sa poata accesa fonduri europene, incepand de anul viitor si sa inceapa sa actioneze pentru dezvoltarea statiunii.