Varga: Trebuie sa se faca alegeri la CJ Braila; cineva trebuie sa se ocupe de judet!

P1120145

Liberalii braileni sustin la unison necesitatea organizarii de alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, in conditiile in care postul a devenit vacant.

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, declara ca organizarea acestor alegeri nu tine numai de faptul ca legea impune acest lucru, ci si de modul deplorabil in care conduce CJ presedintele interimar, Viorel Mortu (PSD):  “Noi suntem obligati sa fim facuti de ras in fiecare zi, noi, ca braileni? Pentru ca sincer, ce se intampla in Consiliul Judetean este o rusine!Nu e loc de filosofie la CJ, aia e o institutie pe care trebuie s-o abordezi pragmatic, pe care trebuie s-o conduci pragmatic!”.

In ceea ce-l priveste, deputatul liberal Vasile Varga a precizat ca Viorel Mortu este un profesor si un om de cultura valoros, insa problema tine de abilitatile sale ca administrator al unui judet: “Un exemplu elocvent este Cluj Napoca, desi de un an de zile a existat o situatia asemanatoare cu a Brailei si nici acolo, desi au fost depuse niste plangeri penale, nu s-au facut alegeri pentru functia de presedinte al CJ. Dincoace, la Braila, nimeni n-ar putea nega calitatile de om de cultura pe care le are domnul profesor Mortu. Nu stiu cine ar putea sa conteste ceea ce a facut domnul Mortu cu atatea generatii de elevi. Poate ca aici ar trebui facute insa alegeri, pentru ca atat PSD, cat si PNL si PNTCD au oameni care au o experienta in a manageria CJ si ar fi fost firesc sa se treaca peste toate aceste etape legale si sa se faca alegeri. Vine iarna; anul trecut am avut noroc, trebuie sa admitem, ca n-au fost zapezi, ca daca erau zapezi mari, era o tragedie. Cineva trebuie sa se ocupe de Consiliul Judetean, cineva care are si timpul necesar sa se ocupe de aceasta institutie!”.