Viorel Mortu: Nu putem intra in alegerile din aprilie in aceasta ambiguitate legata de presedintele CJ

P1120288

Seful interimar al Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu (PSD), a declarat astazi ca personal, si-ar dori sa se faca alegeri pentru functia de presedinte CJ si ca are tot interesul sa se intample acest lucru, pentru ca astfel, ar avea un ajutor in plus, la conducerea institutiei. Mai exact, Viorel Mortu a spus ca ar avea nevoie de un vicepresedinte – ceea ce inseamna ca este sigur ca va fi ales presedinte al CJ. Mai mult, seful interimar al judetului a comentat ca “nu se poate intra in alegerile din aprilie in aceasta ambiguitate” legata de presedintele Consiliului, insa deocamdata nu este sigur ca alegerile ar fi legale.

Dupa ce liberalii au cerut suplimentarea ordinii de zi a sedintei CJ de azi cu un proiect initiat de ei, care viza alegerea presedintelui Consiliului Judetean, Viorel Mortu a anuntat ca si social-democratii au inregistrat un asemenea proiect, insa nu este momentul sa fie introdus pe ordinea de zi nici unul, nici celalalt: “Si noi, grupul PSD, avem o initiativa inregistrata, cu toate semnaturile consilierilor; si noi vrem sa declansam o procedura prin care sa alegem un presedinte al CJ. Nici noi nu suntem indiferenti la aceasta chestiune. In mod cert, activitatea trebuie sa fie facuta, acesta este un pas care trebuie sa fie parcurs, e o etapa care trebuie sa fie rezolvata, nu se poate intra in alegerile din aprilie in aceasta ambiguitate. Dar cata vreme avem experienta de anul trecut, cand s-a vazut ca o infirmare a unei hotarari de catre Prefectura poate duce la ambiguitate in CJ, in lunile de votare a bugetului, in lunile de votare a proiectelor, va propun sa fiti de acord sa amanam pana cand Prefectura are un raspuns clar si in functie de asta, si dvs, dar si noi sa initiem un proiect de hotarare pentru organizarea de alegeri pentru functia de presedinte. Noi avem deja proiectul inregistrat, cu toate etapele obligatorii parcurse.

Postul este liber, vicepresedintele are doar atributii de presedinte, eu nu neg acest lucru; sigur ca mi-as dori un vicepresedinte, ar fi mai echilibrata zona, m-as mai usura de niste poveri, as semna mai putine hartii, as avea timp sa stau mai mult pe proiecte, poate, dar pana atunci, va recomand aceasta forma de intelepiciune – sa mai asteptam, sa nu cumva sa gresim prin optiune si sa dam peste cap tot ce se poate da, sa nu intram in confuzia care a fost anul trecut, din septembrie, pana in decembrie”.