Boboc: Am luat decizia, o anunt oficial acum, iar diseara consult conducerea al PNL daca este de acord

b7

Co-presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, a luat decizia ca liberalii sa-l nominalizeze pe independentul Marian Capatana pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, decizie pe care a anuntat-o oficial astazi, in cadrul unei conferinte de presa. In aceeasi conferinta de presa in care a anuntat cum va vota PNL maine, la sedinta CJ, Boboc a informat presa locala despre faptul ca in aceasta seara va avea loc si o sedinta a conducerii PNL Braila, in care se va discuta si se va lua decizia cu privire la nominalizarea lui Capatana drept candidat pentru functia de presedinte CJ.

In contextul in care Boboc  spune ca a luat decizia, pe care a si anuntat-o presei, dar ca in aceasta seara, va lua din nou aceeasi decizie, in cadrul forului de conducere al PNL, l-am intrebat pe liderul PNL de ce n-a avut pana acum o discutie pe aceasta tema, in cadrul Biroului Permanent Judetean al organizatiei, mai ales ca unul dintre membrii BPJ, Danut Lungu, a fost nemultumit ca a aflat din presa despre aceasta optiune a partidului sau.

“A fost o discutie pe care am avut-o inainte de sedinta trecuta a Consiliului Judetean cu toti colegii mei consilieri judeteni. In al doilea rand, in baza mandatului pe care il am din partea colegilor mei, atunci cand mi-au dat votul pentru a fi presedintele organizatiei, am si aceste atributii de discutii, de dialog, de negociere, daca vreti, cu tot ceea ce inseamna exteriorul partidului.

Dan Lungu nu e consilier judetean, de-aia n-a participat la discutia aia. Eu n-am avut cum sa le spun colegilor mei din partid acum 3 luni despre cum va reactiona domnul consilier Capatana la aceasta propunere”, ne-a raspuns Boboc.

Chestionat daca nu era firesc sa se consulte si cu forul de conducere al organizatiei judetene inainte sa ia o decizie de asemenea importanta, Catalin Boboc ne-a spus: “Nu stiu, o sa aflu si eu diseara despre ce este vorba. Pot sa spun ca a fost perioada asta, cu sarbatori, activitatea mai relaxata la partid… M-am consultat cu oameni importanti, care au putere de decizie si in primul si in primul rand cu grupul nostru de consilieri judeteni, oameni direct implicat in aceasta chestiune”.