Cand e vorba de candidatura lui Capatana, blajinul Danaila devine Gigi Duru

P1070950

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL), care pana de curand parea un “baiat cuminte” in politica locala, pare din ce in ce mai autoritar, in calitate de lider politic. Danaila s-a manifestat foarte hotarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, in contextul in care se discuta despre faptul ca presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a luat decizia ca partidul sau sa-l nominalizeze maine pe independentul Marian Capatana la conducerea CJ, inainte de a se consulta cu forul de conducere al organizatiei judetene liberale. Mai exact, Boboc a declarat ca s-a consultat cu grupul consilierilor liberali, a luat decizia, a anuntat-o public, iar apoi, in aceasta seara, urma sa se intalneasca si cu membrii  BPJ, cu care sa se consulte asupra… deciziei deja luate.

Dupa ce a recunoscut ca hotararea este deja luata – dovada ca a si anunta-o oficial, in cadrul conferintei de presa; asta dupa ce Danaila o anuntase si el, cu o zi inainte, presei -, Boboc a incercat sa dreaga busuiocul in fata ziaristilor: “Daca diseara, colegii mei din BPJ vor avea o alta parere si la o discutie se va desprinde o alta idee, sigur ca pana la urma va conta si va prima punctul de vedere al intregi organizatii…”.

La care Alexandru Danaila (foto) a intervenit ferm: “Nu, ascultati ce va spun eu si inchidem subiectul: domnul doctor Capatana va fi propunerea PNL pentru functia de presedinte al CJ. Punct. Asta va fi propunerea. In rest, chestiunile intre colegi le transam in sedinte. Diseara vom avea o sedinta…”.

La comentariul nostru, ca Boboc macar mai simuleaza un minim de democratie, declarand ca va tine cont de parerea BPJ, in caz ca opinia majoritara nu va sustine varianta Marian Capatana, Danaila ne-a raspuns: “Democratica va fi aceasta optiune pentru domnul Capatana. Total democratic!”.