Capatana: Am discutat si cu PSD, si cu PNL despre nominalizarea mea la sefia CJ Braila. PSD nu a fost dispus sa-mi respecte independenta

P1120648

Consilierul independent Marian Capatana a admis astazi, pentru MD Press, ca a negociat atat cu PSD, cat si cu PNL, in legatura cu nominalizara sa pentru functia de presedinte al CJ Braila. Intrebat de ce a preferat sa fie nominalizat la functia de presedinte al CJ de catre liberali, si nu de catre PSD, cu care avea sanse mai mari de a fi ales, Marian Capatana ne-a spus: “Independenta mea politica nu se negociaza. Este cea mai importanta. Poate ca cei din PSD si-au exprimat o anumita optiune referitor la independenta mea, iar eu pe asta n-am negociat-o”.

Intrebat daca vrea sa spuna ca social-democratii nu s-au aratat dispusi sa-i respecte integral conditiile in ceea ce priveste independenta sa, Capatana ne-a raspuns: ”Exact,  despre asta a fost vorba, iar independenta mea nu se negociaza. Plus ca a fost vorba de un mandat foarte scurt, mult prea  limitat in timp, ca sa poti face ceva si al treilea aspect este legat de echidistanta care este necesara fata de toate localitatile din judet. Si atunci, pana la urma, nu-i vorba de nominalizarea PNL-ului, e vorba de obligatia mea morala de a sprijini CJ intr-un moment dificil”.

Intrebat de ce a fost dispus sa se lege la cap fara sa il doara, acceptand sa preia, daca ar fi fost ales, conducerea CJ Braila, pentru o perioada de numai patru luni, Capatana ne-a explicat: “Sunt momente in care trebuie sa-ti asumi niste responsabilitati, pentru ca proiectele  pe care le ai tu, si care s-au intepenit prin unele locuri, sa-si revina”.

Pe de alta parte, consilierul a admis ca este posibil sa candideze din nou la alegerile locale din vara: “Probabil ca voi candida ca si consilier”. In acest context, el a recunoscut ca o eventuala functie de conducere in CJ ar fi putut insemna un plus de imagine, inainte de alegerile locale – sau un minus, in functie de modul in care ar fi fost gestionata.