Epureanu, pus azi de PSD la sefia CJ Braila, nu exclude sa candideze pentru PNL in iunie, la Primaria Ianca

P1120688

Caile politicii sunt incurcate, o stie oricine, insa uneori, situatiile care apar in politica locala sunt de-a dreptul stupefiante. Asta se intampla si in ceea ce priveste alegerile de la Consiliul Judetean Braila, in care s-a ajuns la o situatie paradoxala: unul dintre candidati, independentul Marian Capatana, a negociat cu PSD, care-i propusese sa-l nominalizeze pentru functia de presedinte al CJ, insa dupa mai multe discutii, a declinat oferta si a negociat acelasi lucru cu PNL, acceptand, de aceasta data, oferta respectiva.

Pe de alta parte, al doilea candidat, social-democratul Ionel Epureanu, care a fost varianta a II-a pentru PSD, a fost nominalizat de colegii sai de partid in contextul in care acestia stiau ca el a negociat cu liberalii varianta de a candida pentru PNL la Primaria orasului Ianca. Epureanu a fost intrebat de liderii PSD despre acest lucru, a declarat ca nu are de gand sa plece din PSD, l-au crezut pe cuvant si l-au propus pentru functia de presedinte CJ, el fiind ales astazi cu majoritate de voturi.

Indiferent ce le-a spus zilele trecute colegilor de partid, astazi, Epureanu a recunoscut, la intrebarile noastre, ca nu exclude varianta de a candida pentru liberali la alegerile din iunie. Noul presedinte CJ Braila a admis ca a fost curtat de liberali si de alte partide care i-au propus sa candideze pentru ele la Primaria Ianca si a fost suficient de sincer (sau de neatent) sa admita si faptul ca nu a luat o decizie si ca deocamdata studiaza toate variantele. Adica inclusiv cele ale partidelor care au incercat sa-l racoleze…
“Eu pot deveni primar de Ianca si daca voi candida independent, si daca voi candida de la PSD; sau nu pot deveni. Asta se va vedea in perioada urmatoare. Da, mi-au propus sa candidez pentru ei, dar nu numai liberalii, mi-au propus mai multe partide sa candidez la Primaria Ianca pentru ei”.

Intrebat daca se gandeste la varianta cu liberalii, Epureanu ne-a spus: “Ma gandesc la toate variantele posibile, inclusiv pentru Consiliul Judetean. La momentul asta nu am o decizie luata pe aceasta tema. La momentul asta, vizavi de ceea ce se va intampla la 5 iunie, nu pot sa va spun nimic clar, pe ce linie voi merge”.

La insistentele noastre, intrebat daca ia in calcul, totusi, si varianta de a candida pentru PNL, Epureanu ne-a raspuns: “Vom vedea”.

Asta, daca ne intrebati pe noi, nu inseamna nici pe departe “Nu iau in calcul sa plec din PSD”…