Nechita, catre consilierii PSD-UNPR: Nu demonstrati ca sunteti barbati! Sunt mai barbati, probabil, femeile!

P1120662

Situatii penibile astazi, in forul care conduce judetul Braila, la momentul alegerii noului presedinte  al CJ. Ditamai consilierii judeteni, oameni in toata firea, de la care brailenii asteapta decizii care sa schimbe in mod pozitiv viata intregii comunitatii, s-au manifestat intr-un mod jenant. Alegerea presedintelui Consiliului Judetean s-a desfasurat intr-o atmosfera de suspiciune generala, in care nu doar opozitia banuia majoritatea ca va face manevre pentru a-si securiza votul, ci chiar liderii majoritatii isi banuiau propriii consilieri ca ar putea incalca dispozitia de la partid, astfel incat au incercat sa se asigure ca fiecare dintre alesii lor voteaza cum li s-a spus. De altfel, in sedinta CJ de azi au fost prezenti, pentru a-si “mobiliza” consilierii, presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, co-presedintele PNL Braila Catalin Boboc si vicepresedintele UNPR Silviu Petrea.

De la bun inceput, inainte de inceperea votului propriu-zis, presedintele comisiei de numarare a voturilor, Ovidiu Nechita (PNL), a cerut sa se voteze cu acelasi pix sau stilou, pentru ca alesii ce reprezentau majoritatea sa nu-si poata face recunoscut votul, in functie de pixul cu care scriau. Fiindca unii dintre alesi au protestat cand a fost vorba sa foloseasca pixul lui Nechita, acesta a imprumutat stiloul presedintelui interimar Viorel Mortu: “Sunt fel de fel de zvonuri ca trebuie fotografiate buletinele de vot, ca se vor folosi tot felul de pixuri… Am luat acest stilou de la domnul vicepresedinte si-am cerut sa se foloseasca doar acesta, pentru  a se vota. Vad ca nu se doreste acest lucru”.

Chiar daca cei mai multi dintre consilieri s-au supus si au completat buletinul de vot folosind stiloul  presedintelui interimar, au fost si cativa alesi care au refuzat sa faca acest lucru, pe motiv ca nu le dicteaza Nechita cu ce sa scrie.

In plus, liberalul a cerut consilierilor sa lase dechisa usa la camera unde intrau ca sa-si exprime votul secret, ca nu cumva acestia sa-si fotografieze buletinul si de asemenea, sa nu intre in incaparea respectiva alte persoane, pe cea de-a doua usa. Si la aceasta cerinta s-au supus cei mai multi dintre alesi, insa nu toti, fiindca unii au inchis usa cand au intrat sa voteze.

“Am crezut ca macar acum sunteti dvs in fata constiintei dvs si veti vota asa cum va spune constiinta. Se pare ca nu. Este jenant. Unul vine si da cu piciorul in usa, altul ne inchide usa, altul ne arata aparatul de fotografiat. Ati facut semne pe aceste buletine de vot! Nici macar acum nu demonstrati ca sunteti barbati, ca sa nu spun altfel. Sunt mai barbati, probabil, femeile!”, a comentat  Nechita.

In final, castigatorul alegerilor – desemnat cu scandal -, Ionel Epureanu (PSD), cel mai probabil, trebuie sa fi ramas cu un gust amar, in contextul in care stie ca a fost votat de colegii sai pentru ca n-au avut incotro, nu pentru ca l-au considerat cel mai potrivit pentru aceasta functie. Nu de alta, dar au fost unii consilieri judeteni PSD care, ca opinie personala, erau de parere ca Marian Capatana ar fi fost mai potrivit decat Ionel Epureanu. Unul dintre motive era acela ca social-democratii stiau ca Epureanu a fost curtat de liberali, care i-au propus sa candideze pentru functia de primar la Ianca, sustinut de partidul lor, si ca al lor coleg a purtat negocieri cu PNL-ul pe aceasta tema, chiar daca (inca) n-a batut palma cu ei.

(foto – Nechita, alaturi de ceilalti doi membri ai comisiei de numarare a voturilor, de veghe la usa camerei in care se vota, cu stiloul care trebuia sa se foloseasca pentru completarea buletinelor )