Azi dimineata, DNA a batut la usa primarului Simionescu

P1080157

Dupa descinderile procurorilor DNA la Consiliul Judetean Braila, in urma cu un an si jumatate, Palatul Administrativ este din nou tinta Directiei Nationale Anticoruptie – de data aceasta, primarul Aurel Simionescu fiind cel vizat. In aceasta dimineata, procurorii DNA au inceput perchezitiile in biroul edilului-sef, precum si la domiciliul unui angajat al Municipalitatii.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Galati efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2010. In cursul zilei de 03 februarie 2016, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 2 locatii situate in municipiul Braila, din care una reprezinta sediul unei institutii publice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Potrivit primelor informatii, procurorii DNA ar fi interesati de dosarele unor finantari europene obtinute de Primarie in anii anteriori.