Chiru: O treime din candidatii PNTCD la alegerile din iunie nu sunt inca membri PNTCD

P1110922

Liderul PNTCD Braila Gheorghe Chiru declara ca aproximativ o treime dintre persoanele care vor candida in luna iunie pentru partidul pe care-l reprezinta inca nu sunt membri ai acestui partid. Chiru spune ca nu e vorba ca PNTCD n-ar avea destui membri ca sa completeze listele de candidati, ci despre faptul ca nu se inghesuie lumea sa candideze in mediul rural, fiindca acolo, primarii conduc un gen de aparat de represiune, care functioneaza prin presiuni de toate tipurile facute asupra celor care ar incerca sa strice „jocurile” partidelor mari, adica PSD si PNL. De aceea, Chiru marturiseste ca duce munca de lamurire cu diverse persoane care nu si-au dat inca acordul pentru o candidatura in numele PNTCD, dar sunt pe cale sa faca asta: “Situatiile in mediul rural sunt delicate. In teritoriu exista un partid, PSD, exista PNL, care a venit cu ce a ramas de la PSD, iar restul partidelor, cu parere de rau o spun, gasim solutii de avarie, pentru ca oamenii sunt bagati in corzi, in momentul in care isi declara intentia de a candida. In conditiile acestea, noi, ceilalti, situatia ne-o rezolvam cu cei care sunt descoperiti in timp si n-au iesit in fata politic, sau cei nemultumiti.

Vreau sa va spun ca am oameni care vor candida pentru noi si n-au facut inca cerere sa intre in partid. Cel putin o treime dintre candidatii PNTCD inca n-au semnat adeziunea la PNTCD. E vorba de oameni care sunt inca nehotarati. Nu poti sa candidezi, in situatia in care atunci cand te duci tu, ca cetatean X, la primar, nu-ti aproba o cerere si iti spune <<Ai grija!>>, iar dupa aceea incep presiunile de alta natura, dupa putin timp isi aduc aminte ca ai niste proprietati in litigiu sau nu stiu ce probleme in comunitate, sau umbla la serviciul tau si atunci oamenii spun <<De ce sa ma bag?>>.

In general, aia care se baga in aceste chestiuni si candideaza sunt oameni care au 3-4 mandate, sunt luati prin rotatie de diferite partide, dar eu prefer sa gasesc oameni care au o pozitie in localitatea respectiva si care reprezinta ceva acolo, indiferent daca eu ii cunosc de 3 ani, sau 5 ani, sau daca vin in partid in secunda asta si spun <<Da, domnule, accept sa candidez pentru PNTCD>>. Acesti oameni, pe care ii vizez eu, inca au o temere si multi dintre ei au mai fost in atentia partidelor, in sensul ca au mai fost abordati: <<Vrei, te bagi?>>. Multi stau pana in ultima clipa, inainte de a se hotari”.