Deputatul Cristian Rizea isi goleste declaratia de avere, dar isi incarca CV-ul

rizea

Deputatul PSD de Braila Cristian Rizea, zis Ferrari, a adunat de-a lungul anilor numeroase aparitii in presa centrala si locala, care mai de care mai penibile pentru imaginea sa. Rizea pare un profesionist in a-si da singur la gioale, din punct de vedere al imaginii, dar si un profesionist in a trai in lux, in timp ce declaratia sa de avere este goala-pusca. Desi potrivit declaratiilor de avere depuse de-a lungul anilor la Parlament este sarac lipit, deputatul de Braila si-a facut vacantele pe Coasta de Azur, la Monte Carlo si in alte locuri de acest gen, cu insotitoare pe care le numea consiliere sau asistente – si care, cel mai probabil, nu-si puteau permite din propriul buzunar astfel de concedii -, iar cand era in tara, se plimba in masini de lux, uneori, chiar avand sofer personal.

Cum putea sa traiasca la acest nivel fara sa aiba (oficial) mai nimic in declaratia de avere si deci, mai nimic buzunar (sanchi!), e un mister pe care inca nu l-am elucidat. Cert e deputatul a reusit ani la rand sa se foloseasca de o multime de lucruri scumpe, fara sa le detina, tinand goala declaratia de avere. Si nu doar ca a reusit sa-si umple viata si sa beneficieze din plin de bani si bunuri care nu exista in declaratia lui de avere, dar Rizea a reusit sa-si “umple” si CV-ul cu lucruri care nu exista. Mai exact, PSD-istul care doreste sa-i ia locul lui “Vanghelie care este” la Primaria sectorului 5 din capitala a simtit nevoia sa-si arate valoarea nu doar pe sosele, cu masini de tipul Mercedes S-class, Ferrariul F430, cu care a circula prin Bucuresti, ci si la nivel intelectual, fiindca sa fim sinceri, nu oricine ii poate fi urmas lui Vanghelie.

Dupa cum se vede, daca Marian Vanghelie are probleme cu conjugarea verbului „a fi”, la proba orala, Rizea pare sa aiba probleme cu conjungarea verbului „a avea” in scris. La Vanghelie problema este „A fi sau a nu fi?”, la Rizea problema este „A avea sau a nu avea?”.

Ideea este ca deputatul PSD de Braila a figurat timp de cativa ani in documentele oficiale ale Parlamentului Romaniei ca fiind mandrul posesor al unui Master care, in realitate, era un simplu curs de pregatire. La finele anului trecut, ziaristii de la “Evenimentul Zilei” au descoperit insa ca asa-zisul Master obtinut la Institutul Diplomatic Roman era, de fapt, un curs de perfectionare intitulat “Programul de Perfectionare in domeniul relatiilor international”, pe care l-a urmat in perioada aprilie-octombrie 2011, in urma caruia a obtinut un certificat de absolvire. Cristian Rizea a declarat atunci jurnalistilor ca nu si-a falsificat studiile, ci ca e vorba doar de o greseala a secretarei sale, care a completat gresit CV-ul lui, eroare pe care el, personal, n-a observat-o. Adevarul este ca e si greu sa sesizezi, in doar 3-4 ani de zile, ca ti-a crescut in CV un Master pe care nu l-a obtinut niciodata…